Zo kies je de ideale deurklink (en ja, dit is belangrijk)

0
596

Er komt meer kijken bij een droomhuis dan mooie meubels en een grote tuin. Je hebt er waarschijnlijk niet echt aan gedacht, maar deurklinken mag je niet onderschatten. Een deurbeslag moet ook volledig naar wens zijn om een huis je droomhuis te kunnen noemen. Er zijn heel veel verschillende soorten deurklinken en in deze tekst zal er worden ingegaan op de vraag waar je nu eigenlijk allemaal op let bij een deurbeslag. Zo kun jij straks echt spreken van een huis uit je dromen. Het klinkt wellicht wat gek, maar alles over deurklinken lees je hier!

Mooi versierde deurklinken

Een deurbeslag heeft als primaire functie het openen van deuren, maar wie heeft gezegd dat een deurbeslag er niet tegelijkertijd fantastisch uit mag zien? Denk erover na wat jij graag zou willen als deurklinken in je huis. Hou jij ervan om het huis een mysterieuze look te geven? Dan is het mogelijkerwijs interessant voor je om te kijken naar een antiek deurbeslag. Dergelijke deurklinken geven het huis namelijk net dat beetje extra magie om het huis er mysterieus te laten uitzien. Meestal zijn dat soort deurklinken prachtig versierd en ze zien er werkelijk waar schitterend uit. Verder heb je ook hele simpele deurklinken waar alleen het handvat versierd is. Dit berust volledig op voorkeur.

De kleur vormt een belangrijk onderdeel

Liever niet al die poespas op je deurkruk en hou je van simpel? Let dan vooral op de kleur. Zilver is namelijk helemaal niet de enige verkrijgbare kleur. Je hebt een deurbeslag in het zwart bijvoorbeeld of juist wit. Er bestaan zelfs roze of blauwe deurklinken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Zo heb je een deurklink die lekker simpel is, maar tegelijkertijd niet saai. Zo blijkt maar weer dat ook de kleur een sleutelrol kan spelen in dit hele verhaal.

Passend bij de inrichting

Kijk tot slot wat er past binnen de inrichting. Je hebt het goed voor elkaar de deurklinken in huis aansluiten op de inrichting. Een klein detail kan een wereld van verschil geven. Hou de inrichting dus voor de zekerheid even in je achterhoofd.

Dat waren de tips alweer rondom het deurbeslag. Kies vooral een klink uit die je mooi vindt en die aansluit op je wensen. Let daarnaast een beetje op de kleur en met een beetje geluk past het ook nog eens goed bij de inrichting. Begin maar snel met zoeken!