Een bijpassende lamp voor een industrieel interieur

0
404

Hoewel het vroeger soms als onaf werd gezien, zie je het nu steeds vaker terug. Bakstenenen muren en zichtbare balken en buizen op het plafond. Vroeger werd altijd alles met mooi afgewerkt, maar tegenwoordig is een industriële look erg hip. Je kan het vergelijken met een oude typische New Yorkse loft met een hoog plafond. Hoewel deze stoere look nu helemaal hot is, wil je het natuurlijk niet laten lijken dat je gewoon geen geld meer had om het verder af te maken. Het moet alsnog een luxe en sfeervolle uitstraling hebben. Dit kun je natuurlijk bereiken door middel van je meubilair en andere accessoires. Ook voegt licht ontzettend veel toe aan je interieur. Maar wat voor lamp past nou het beste bij je industriële interieur? Met onderstaande tips kun jij er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt!

Een staande industriële lamp

Een staande industriële lamp is vaak een goed idee, omdat het zorgt voor wat hoogte in je interieur. Vaak zijn meubels als tafels en stoelen allemaal redelijk van dezelfde hoogte, dus is de afwisseling van een hoge staande lamp erg leuk. Je moet er wel rekening mee houden dat een staande lamp wat meer ruimte in beslag neemt. Wanneer je zithoek niet zo groot is, is een staande lamp wellicht een minder goed idee. De plek die de lamp in dat geval in neemt kan namelijk ook gebruikt worden voor een zitplek of een tafel. Een industriële staande lamp is vaak te herkennen aan een zwarte matte kleur en de metaal waarvan de poten gemaakt zijn.

Een industriële wandlamp

Een wandlamp industrieel gevormd kan ook erg stijlvol zijn. Deze wandlampen zijn vaak populair, omdat ze minimalistisch zijn en veel gebruikt kunnen worden. Ook geef het licht wat van boven en/of onder op de muur schijnt vaak een erg chique effect. Een groot voordeel aan een wandlamp industrieel is dat het weinig ruimte in beslag neemt, er kunnen natuurlijk geen andere meubels op de muren staan.

Een industriële hanglamp

Wanneer je een industrieel ingerichte eetkamer hebt, is het natuurlijk mooi om een lamp boven de eettafel te hangen in dezelfde stijl. Hanglampen zijn handig om de gehele kamer te verlichten. Natuurlijk kun je hiervoor ook kiezen voor spotjes, wat ook erg chique kan staan, maar een wat meer opzichtige lamp heeft voor veel mensen ook de voorkeur. Industriële hanglampen zijn vaak van mat zwart metaal van buiten en roestkleurig van binnen en dat is wel zo prettig.