Hoe vind ik de perfecte bedden? 

0
110

Kwalitatieve bedden zijn ontzettend belangrijk. Door te kiezen voor goede bedden verbeter je je nachtrust en levert dit overdag vele voordelen op. Maar welk bed past nou het beste bij jou? De een heeft meer ondersteuning nodig, terwijl de ander beter slaapt op een zacht bed. Er zijn veel zaken waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van bedden, dus hieronder zullen we je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Waarom goede bedden zo belangrijk zijn

Goed slapen is fundamenteel. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat jij de volgende dag helemaal fit, productief en geconcentreerd aan het werk kan. Als je niet goed slaapt kan dit impact hebben op je energie en je stemming. Vaak maakt vermoeidheid mensen chagrijnig en komen er veel wisselingen in emoties voor. Slapen in goede bedden zorgen ervoor dat jij na een nacht slapen helemaal klaar bent voor de nieuwe werkdag. 

Naast hoge productiviteit en energie zijn bedden ook belangrijk voor de lichaamshouding. Als je bed je lichaam niet goed ondersteunt kan dit complicaties opleveren in je postuur. Het is niet goed om wakker te worden met nek- en rugklachten. Door langdurig in een slecht bed te slapen kunnen deze klachten zelfs permanent aanhouden. Voorkom deze complicaties en investeer in een goed bed!

Welke kussens passen het beste bij jou?

Naast een kwalitatief bed zijn ook de kussens die je gebruikt van belang. Kussens moeten je hoofd en nek ondersteunen. Een slecht kussen kan klachten veroorzaken en zorgt er bovendien voor dat je een verkeerde slaaphouding aanhoudt. Om de juiste kussens voor jou te kiezen, dien je rekening te houden met je slaappositie. Als je een buikslaper bent heb je waarschijnlijk een ander kussen nodig dan zijslapers. 

Rugslapers hebben het vrij makkelijk: voor deze slapers is vrijwel ieder kussen prima. Zowel stevige als zachtere kussens zijn geschikt voor deze slaappositie. Zorg er overigens wel voor dat de nek wordt ondersteunt, anders kan het kussen alsnog complicaties opleveren. Voor zijslapers is nekondersteuning cruciaal. In deze houding loop je namelijk snel het risico dat je te ver met je hoofd naar voren slaapt. Om een slechte positie te voorkomen kun je het beste kiezen voor een stevig kussen van traagschuim of koudschuim. Deze kussens zorgen ervoor dat je nek in lijn blijft met je ruggengraat. Mocht je een buikslaper zijn, dan is een plat kussen een geschikte optie. Kijk bijvoorbeeld eens naar kussens met een donsvulling.