Wat te doen als je last hebt van muizen

0
201

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van krijgen in huis. Een van de soorten ongedierte zijn: muizen. Met name in de winter komen muizen naar binnen om warmte en eten te zoeken. Muizen kunnen het hele jaar overlast veroorzaken maar ze hebben een hekel aan de kou, waardoor je er vaker in de wintermaanden last van kunt hebben. In dit artikel lees je hoe je herkent dat je last hebt van muizen en vooral wat je er tegen kunt doen.

Signalen van een muizenprobleem

Een van de meest voorkomende manier om muizen te ontdekken zijn de uitwerpselen. De dieren bewegen zich heel snel en ook door smalle ruimtes, waardoor ze overal kunnen komen. Omdat ze overal lopen en op verschillende plaatsen eten kun je de keutels op veel plekken vinden. Daarnaast kun je krassende geluiden horen. De muizen zijn afhankelijk van hun reukvermogen en gehoor en kunnen niet heel goed zien. Als je krassende geluiden hoort zijn het waarschijnlijk muizen in huis die op zoek zijn naar etenswaren. Ook kun je het herkennen aan knaagschade als een van de belangrijkste kenmerken van een muizenplaag. De tanden van muizen blijven groeien waardoor ze dus knagen aan alles waardoor de tanden kort en scherp blijven. De muizen knagen bijvoorbeeld aan meubels, plinten en plastic. Maar ook kunnen ze schade veroorzaken aan elektrische kabels wat gevaarlijk kan zijn. Vaak is het zo dat wanneer er één muis loopt, er zeker meer zijn. Muizen bouwen namelijk soms nesten zoals op het plafond, in de spouwmuur of op zolder. Daarom is het van belang om hulp in te schakelen als je last hebt van een muizenplaag.

Muizen bestrijden

Muizen-bestrijden.com is het meldpunt waar je alles vind over muizen, muizen in huis en muizen bestrijden. Je vind verschillende gecertificeerde servicepunten waar je terecht kan voor lokale muizenbestrijding in je huis, tuin of schuur. Als je naar de site gaat vind je jouw lokale muizenbestrijder. Dus stel je typt in ''muizen bestrijden utrecht'' vind je direct jouw lokale muizenbestrijder in de omgeving van Utrecht. 

Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen als je last hebt van muizen. Muizen kunnen namelijk:

  • Knaagschade aanrichten
  • Ziektes verspreiden
  • Psychologische schade aanrichten

Overal in Nederland kunnen muizen voor overlast zorgen. Als je niet meer weet hoe je het kunt aanpakken kun je contact opnemen met een van de experts. Zij kunnen namelijk door veel ervaring en kennis de muizen in jouw omgeving bestrijden.