Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren. Je zet immers maar één keer een aanbouw aan je huis of je plaatst maar één keer een garage. En dus kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt een betonvloer storten zelf doen. Dat valt nog niet mee, maar het is te doen. Wil je zeker weten dat het écht goed gebeurt? Laat de betonvloer dan storten door experts. Zij weten exact wat ze moeten doen om jou van een spatstrakke vloer te voorzien. Of het nu gaat om een garagevloer, een ondervloer voor je bijkeuken of beton met een kleurtje voor in je huiskamer, je weet dan zeker dat het netjes wordt.
Wat komt er kijken bij een betonvloer storten?
Allereerst zul je moeten berekenen hoeveel beton je nodig hebt. Dat is een rekensommetje van oppervlakte x dikte van de vloer. Dat is op zich best te doen. Dan kun je het beton bestellen. Voor je daadwerkelijk kunt gaan storten, zul je een paar maatregelen moeten nemen. Zo is het belangrijk dat je een bekisting timmert waar het beton in gestort kan worden. Zo voorkom je dat je betonvloer de hele tuin doorsijpelt. De bekisting moet precies even hoog zijn als je vloer moet gaan worden.
De volgende stap: bewapening
Om te voorkomen dat je betonvloer na het drogen gaat scheuren, is het belangrijk om er bewapening in aan te brengen. Door speciaal draadgaas te plaatsen, zorg je voor extra versteviging. Hou er rekening mee dat deze bewapening zwevend geplaatst moet worden. Plaats de betonschermen dus op klosjes hout of bakstenen. Zo zorg je ervoor dat het metaal compleet wordt ingesloten als het beton wordt gestort.
Heb je dit klaar? Dan is er nog één ding erg belangrijk. Plak alles af waar geen beton mag komen. Een betonvloer storten is een mooi proces, maar het kan soms wat knoeien zijn. Door muren af te plakken voorkom je betonklodders op plaatsen waar je deze niet wilt hebben.
Het storten kan beginnen!
Je kunt nu de betonvloer storten. Zorg dat je alles goed verdeelt en vergeet ook niet een trilapparaat te regelen om alle luchtbubbels eruit te trillen. Zo zorg je ervoor dat het een heel sterk geheel wordt.
Zie je het, na deze hele beschrijving, toch niet zitten om het zelf te doen? Dan is het nog niet te laat om de experts in te schakelen. Zij hebben wel vaker met dit bijltje gehakt!