Ongestoord binnen ontspannen met screens

0
552

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we het natuurlijk nodig, het zorgt immers voor licht. Hierin kun je een perfecte balans bereiken door gebruik te maken van screens. Deze screens worden voor de ruiten gemonteerd en kun je met een druk op de knop in en uit laten schuiven.

Dergelijke screens bestaan veelal uit ietwat donkere schermen waar je wel doorheen naar buiten kunt kijken, maar naar binnenkijken is iets lastiger. De reden dat het donkere schermen zijn is omdat het zonlicht en warmte minder snel doorlaat, maar als je juist liever lichte schermen wilt hebben is dat natuurlijk ook mogelijk.

Het resultaat van zulke schermen is dat je binnenshuis precies kunt instellen hoeveel lichtinval je wilt hebben en het houdt de warmte enigszins buiten, wat dus voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Je kunt zo ook fijner ontspannen, want het zonlicht valt bijvoorbeeld niet op je televisiescherm.

Creëer meer privacy

Om meer privacy binnen te realiseren is de meest effectieve oplossing het sluiten van de gordijnen. Dat is overdag echter niet de meest voor de hand liggende keuze. Ook dan zijn screens een uitstekende oplossing, want die laten genoeg licht door, maar het is moeilijk om doorheen te kijken. Het is niet zo dichtend als gordijnen, maar het zorgt wel voor meer privacy binnenshuis en dat is natuurlijk ook wat waard.

Maatwerk van ritsscreens

Zoals al aangehaald zijn dergelijke screens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je voor een lichte kleur gaat, dan staat dat wellicht erg mooi. Dit laat wel wat meer licht en warmte door, dus als je dat juist tegen wilt gaan, dan is het aan te raden voor wat donkere schermen te gaan. Je bent daar echter volledig vrij in en het mooiste is dat dit allemaal op maat gemaakt kan worden.

De screens kun je door de flexibele maatvoering overal laten plaatsen. Boven, beneden, maar ook buitenshuis rondom een terrasoverkapping. De mogelijkheden zijn heel divers en dit geeft je alle vrijheid om een effectieve zonwering te realiseren en net dat stukje extra privacy te creëren.

Gelijke kleurstelling

Het stijlvolle ontwerp zorgt er ook voor dat ritsscreens uitstekend bij het exterieur van je huis passen en weet je wat nog mooier is? De kleurstelling kan qua verschillende zonwering systemen op elkaar afgestemd worden. Heb je bij je terras bijvoorbeeld een knikarmzonwering? Dan kun je de kleur van het doek laten matchen met de screens die je voor je ramen plaatst.

Dat ziet er vanaf de buitenkant veel mooier uit en dankzij het moderne en relatief minimalistische ontwerp past het prima op elke woning. Met deze screens creëer je dus een effectief zonweringsysteem dat uitstekend werkt.