Warm blijven deze winter

0
349

De zomer is voorbij en momenteel zitten we vol in de herfst. En vol we het weten klopt toch ook echt de winter bij ons aan. Dit betekent tegelijkertijd dat velen van ons liever niet meer naar buiten gaan en warm binnen willen zitten. De thermostaat gaat een graadje hoger en we kleden ons warmer. Maar helaas moeten we nog steeds naar buiten. Logischerwijs doen we dan warme kleding en misschien zelfs een muts en handschoenen aan. Maar in dit artikel bespreek ik een aantal originele en leuke manieren om warm te blijven in de winter.

Haardvuur binnen en buiten

Toen ik zelf klein was vond ik het altijd fijn om mijn vader buiten te zien houthakken. Hij ging in zijn warme winterkleding in de sneeuw naar het blok en ging daar houtjes splijten voor de open haard. Alhoewel ik het heel leuk vond om naar te kijken vertelde mijn vader later dat hij het maar een rotklusje vond. Hij heeft nu zelf een automatische houtsplijter, een kindling cracker van hottubselect. Op deze manier kun je heel snel een grote hoeveelheid hout creëren voor het haardvuur. Nu is het natuurlijk ontzettend fijn om een haardvuur binnen te hebben. Ik kan me nog goed herinneren dat we in het weekend met de hele familie bij het haardvuur zaten terwijl we voetbal keken.

Maar je kunt nog iets anders doen. Het is ook een mogelijkheid om een vuurkorf buiten aan te zetten in de winter. Dit klinkt misschien raar om buiten in de kou bij een warm vuur te staan terwijl je ook gewoon lekker binnen kunt zitten. Maar juist door deze tweedeling van kou en warmte is het eigenlijk ontzettend fijn. Je kunt buiten bij het haardvuur een biertje drinken met vrienden terwijl je tegelijkertijd geniet van de koude winterlucht.

Wintersport

Helaas zijn de winters in Nederland niet meer wat ze geweest zijn. In plaats van een frisse koude en witte winter waar we in de sneeuw kunnen spelen en schaatsen, krijgen we nu vaker een natte, druilerige, grijze winter. Daarom is het een goed idee om net als vele andere Nederlanders op wintersport te gaan in de alpen. Na een lange dag in de kou op de piste houden de meeste Nederlanders wel van een drankje. Een goede manier om warm te blijven is gluhwijn. Deze heerlijke warme wijn maakt je warm van binnenuit. Drink natuurlijk wel met mate.