Wandelen in Zwitserland

0
445

Mijn zoon wilt graag een keer met het gezin in de zomer op vakantie naar Zwitserland om de Alpen te voet te gaan verkennen. Mijn vrouw en ik hebben dit overlegd en zijn tot het besluit gekomen dat dit een goed idee is. Maar wandelen door de Alpen doe je niet zomaar! Lees dit blog voor een paar goede tips over wandelvakanties!

Wat is jouw ervaring

Het is een heel goed idee om te gaan hiken door de Alpen. Het is een ontzettend mooi gebied en er valt veel te zien. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het goed om voordat je daadwerkelijk de keuze maakt om te gaan hiken in Zwitserland, te bepalen hoe ervaren jij bent in het hiken en hoe ervaren jouw gezelschap dat is.

Voor ervaren wandelaars is het geen enkel probleem om op wandelvakantie te gaan. Zorg dat je een paar orthopedische schoenen hebt en je bent klaar om te gaan.

Wanneer je echter een onervaren loper bent, is het meer dan verstandig om eerst een paar grote wandelingen te maken bij jou in de buurt, om een beetje op te warmen. Je kunt jezelf namelijk goed verkijken op de intensiteit van een flinke wandeling en wat dit van jouw lichaam vraagt. Mijn zoon bijvoorbeeld is een vrij ervaren wandelaar. Het enige wat hij nog nodig heeft zijn inlegzolen heren en hij kan beginnen. Kijk daarom goed naar de ervaring die jij en jouw gezelschap hebben, voordat je een planning maakt om te gaan wandelen in de bergen!

Ik ga wandelen en neem mee

Als het bovenstaande geen probleem is voor jou en jouw gezelschap, moet je gaan bedenken wat belangrijke dingen zijn om mee te nemen. Omdat je rondtrekt, kan je niet te veel spullen meenemen. Dit draag je namelijk allemaal op jouw rug en met een te zware ballast kan het een behoorlijk zware reis worden!

Toch zijn er een paar dingen die niet kunnen ontbreken in jouw rugtas. Hier onder is een lijstje voor jou samen gesteld:

  • Powerbank voor het opladen van jouw telefoon
  • Lichtgewicht en waterdichte opbergzakken
  • EHBO benodigdheden zoals (blaren)pleisters, verband en DEET.
  • Soft-shell of fleecevest
  • Een topografische kaart of GPS horloge
  • Thermofles

Uiteraard zijn er nog meer items die niet kunnen ontbreken in jouw rugtas, maar dit zijn toch wel de meest belangrijke. Hopelijk heb je iets aan dit blog gehad en kan jij nu met een gerust hart op vakantie gaan! Veel plezier en tot de volgende keer.