3 tips om jezelf te berschermen tegen de zon

Nu het weer steeds mooier wordt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de straling van onze zon. Iets wat veel mensen vergeten is dat de zon een van de grootste beschadigende factoren met zich meebrengt: UV straling. Deze UV straling zorgt er niet alleen voor dat je bruin wordt, maar ook dat je huid sneller uitdroogt en rimpelt. Op het moment dat je te vaak bent verbrand, kan het ook zo zijn dat jouw huid melanoom gaat aanmaken. Dit is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Benieuwd hoe jij jezelf kunt beschermen tegen de zon? Lees dan snel dit bericht!

Tip 1: Zoek op tijd de schaduw op

Het ligt misschien voor de hand, maar toch is het iets wat mensen niet snel doen. De beste manier om jezelf te beschermen tegen de zon is door zo veel als mogelijk in de schaduw te zitten, vooral op de warme zomerdagen tussen 12:00 en 15:00 uur.

Probeer hier zeker op te letten op de momenten dat je bijvoorbeeld een boek in de zon zit te lezen met een zonnebril op sterkte . Dan vliegt de tijd zo snel voorbij en voor je het weet ben je zo rood als een tomaat!

Tip 2: Draag beschermende kleding

Op de momenten dat je geen schaduw kunt vinden, is het wijs en verstandig om toch wel een vorm van bedekkende kleding te dragen. Dit zorgt ervoor dat jouw huid voldoende rust krijgt van de schadelijke stralen.

Het liefst draag je op de momenten dat je even geen schaduw kunt opzoeken kleding die jouw lichaam compleet bedenkt. Denk hierbij aan een vest of lange broek zodat je complete lichaam is bedekt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een hoed of zonnebril te dragen om jouw hoofd te beschermen. Je kunt ontzettend mooie zonnebrillen kopen bij Charlietemple.com . Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Tip 3: Smeer jezelf regelmatig in

Ook het insmeren van het lichaam is iets wat wij mensen vaak vergeten. Pas op het moment dat het écht begint te branden denken we ‘oh, ik moet me nu toch maar eens gaan insmeren’. Helaas is dat echter het moment dat de schade al is aangericht.

Het is niet meer dan begrijpelijk want als je in de zon zit met zonnebrand, wordt je toch niet bruin? En dat is alles wat we willen, toch? Helaas ben je op het moment dat je jezelf vergeet in te smeren jouw huid onherstelbaar aan het beschadigen. Om dit te voorkomen moet je regelmatig een dikke laag aanbrengen. Want hier geldt: beter te veel dan te weinig!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Maak het gezellig!

Ohlala! De gezellige en knusse dagen komen weer aan. Voor het eerst deze week...

De vervelendste problemen aan je voeten en hoe deze...

Voeten worden niet door iedereen gezien als de mooiste delen van het menselijk lichaam....

Wanneer heb je een MacBook reparatie nodig?

Als je MacBook stuk is, kan het handig zij om er even naar te...

Bij dit autobedrijf in Zeeland vind je de leukste...

Ben je op zoek naar een fijne auto? Als je in de regio Zeeland...

De voordelen van private leasen

Wil jij binnenkort een auto aanschaffen maar weet je nog niet hoe je dat...

Een schaduwdoek is dé tuintrend van 2020

ZONZ is al ruim tien jaar expert op het gebied van zonwering. Ze zijn...

Categoriën