Waar je op moet letten als je een ledstrip koopt.

Wil jij binnenkort led-verlichting gaan kopen in de vorm van een strip? Dan wil je vast weten waar je op moet letten wanneer je dit gaat aanschaffen. Je kan natuurlijk jouw vragen stellen bij een specialist zoals ledstrip-specialist.nl of een andere zaak die gespecialiseerd is in led-verlichting. Maar wij helpen jou alvast een handje op weg.

Kijk goed naar het bepaalde volt op de LED strips

Dit is een van de eerste keuzes die je gaat maken wanneer je een led strip gaat kopen. Het is namelijk belangrijk om te weten of jij een 12 of 24 volt LED strip gaat kopen. Het is namelijk zo dat hoe hoger het voltage, hoe sterker het licht uit de LED strip is en dus meer licht zal geven. Wanneer je deze keuze gaat maken is het belangrijk om te weten met welk doel jij de LED strip gaat kopen. Wanneer het puur een sfeermaker in een kamer zal zijn, dan is een strip van 12 volt namelijk al genoeg. 

Het is zo dat een LED strip van 24 volt zodanig sterk is, dat deze voldoende licht geeft om een gehele kamer te verlichten. Dat is geen sfeerverlichting meer. Deze strip is in dat opzicht geschikt voor bijvoorbeeld een kledingwinkel. Het ding waar je na deze keuze aan moet denken is of je 150, 300 of 600 lampjes per meter wilt op de strip. Ook hierbij is het belangrijk om het doel van de LED strip in gedachten te houden.

De juiste transformator

En dit is eigenlijk het belangrijkste wat je moet hebben wanneer je een LED strip wilt gaan ophangen. Want een LED transformator is nodig om de LED strip te kunnen aansluiten. Dus wanneer jij een LED strip koopt is het ook belangrijk dat je de juiste transformator koopt. Anders heb e er niets aan. 

Het is heel gemakkelijk om te kijken welke transformator jij nodig hebt. Je doet het door het vermogen per meter van de LED strip te vermenigvuldigen met het totale aantal meters dat je wilt aansluiten. Een belangrijk ding om bij deze berekening in gedachten te houden is dat een transformator maar tot maximaal 80% gebruikt mag worden. Daarom is het belangrijk om 20% extra vermogen bij de berekening op te tellen.

De plakrand

Die moet natuurlijk goed zijn, want LED strips worden vaak bevestigd met een plakrand die aan de achterkan van de strip zit. Wanneer de plakrand niet goed is laat de strip snel los en zit hij niet meer goed op zijn plek. Dus een goede plakrand is essentieel.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Connecties maken en onderhouden

Als ik iets heb geleerd in mijn leven, dan is het wel dat netwerken...

De perfecte werkplek

Je slaapkamer is een belangrijke plek. Als je hem een beetje goed inricht, hoeft...

Op vakantie in eigen land

In de huidige tijd is reizen naar het buitenland iets wat we even minder...

Een B2B groothandel webshop is andere koek!

De webshops in Nederland schieten als paddestoelen uit de grond. Veel ondernemers hebben het...

Let hierop met een pakket versturen

Misschien denk je dat het versturen van een pakket zo is gedaan. Dit ligt...

Huisaanpassingen waarmee je ook geld bespaart? Lees ze hier

Het is voor veel mensen een droom, het kopen van een eigen huis. Maar...

Categoriën