Verbeter de rijveiligheid van je auto

0
263

Wanneer jij met je auto de weg op gaat, is rijveiligheid één van de belangrijkste zaken. Wanneer jouw auto gewoon op z’n tijd z’n onderhoud krijgt, zal het wat betreft de rijveiligheid van je auto wel goed zitten. Toch zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen aan je auto, om te zorgen voor nog meer rijveiligheid tijdens het rijden. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is bijvoorbeeld het monteren van dynamische knipperlichten op je auto. Deze knipperlichten gaan branden op het moment dat je richting aangeeft. Voor elk model auto zijn er dynamische knipperlichten verkrijgbaar. Standaard moeten er op een auto knipperlichten gemonteerd zitten. Dit omdat dit één van de vereisten is tijdens de jaarlijkse apk-keuring.

Apk- keuring

Vrijwel iedere auto moet jaarlijks gekeurd worden door een erkende apk-keurmeester. Dit om de rijveiligheid tijdens het rijden te kunnen waarborgen. Tijdens het uitvoeren van een apk-keuring, wordt een auto op een aantal vastgestelde punten gecontroleerd. Hierbij kun je denken aan de werking van de ruitenwissers, de staat van de autobanden, de werking van de remmen, etc. Ook de werking van de autoverlichting wordt gecontroleerd en hier hoort ook de werking van de knipperlichten van de auto bij. Knipperlichten zorgen ervoor dat mede weggebruikers kunnen zien welke kant jij op gaat tijdens het rijden. Door tijdens het autorijden op de juiste manier richting aan te geven, vergroot je niet alleen je eigen rijveiligheid, maar ook die van je mede weggebruikers. Er zijn verschillende soorten knipperlichten verkrijgbaar. Het is zelfs mogelijk om knipperlichten aan te schaffen die verwerkt zitten in de zijspiegels van je auto.

Knipperlichten in de zijspiegels

Bij de nieuwere auto’s van tegenwoordig, zitten er vaak ook knipperlichten in de zijspiegels van de auto verwerkt. Bij de al wat oudere auto’s is dit vaak niet het geval. Hierbij zitten de knipperlichten vaak enkel verwerkt in de zijkant van de auto, en in de koplampen en de achterlichten. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste knipperlichten voor je auto, zal je zien dat er van alles mogelijk is. Het is mogelijk om hallogeen knipperlichten aan te schaffen, maar ook led knipperlichten behoren tot de mogelijkheden. Niet in iedere auto kun je led knipperlichten monteren. Wanneer jij twijfelt over de juiste knipperlichten voor jouw auto, kun je altijd even langs een erkende autogarage gaan, zodat zij jou kunnen adviseren omtrent de juiste knipperlichten. Ook de betere autospeciaalzaken kun je van het juiste advies voorzien.