Sportief het nieuwe jaar in met deze handige tips!

0
526

Het is weer bijna december en je weet wat dat betekent.. We zijn alweer druk goede voornemens voor het nieuwe jaar aan het bedenken. Wil jij in het nieuwe jaar ook weer een paar kilo kwijtraken of een gezonde levensstijl gaan bewerkstelligen? Waarom wacht je daar dan mee tot het nieuwe jaar terwijl het nu ook al kan. Door nu al het sporten weer op te pakken ga je al sportief het nieuwe jaar in en zeg nou zelf, dat is toch gewoon veel lekkerder beginnen? Zie het als een kleine voorsprong. Hoe je het sporten (weer) oppakt? Hier een aantal waardevolle tips!

Wat is je motivatie?

Er zijn in het afgelopen half jaar ontzettend veel mensen begonnen met sporten en er zijn nog meer mensen inmiddels ook alweer afgehaakt. De reden daarvoor? Motivatie! Iedereen die sportiever en gezonder wil worden begint uit een bepaalde motivatie. Deze motivatie is je drijfkracht, je drijfveer. Vanuit hier kan jij jezelf iedere keer weer aansporen om naar de sportschool te gaan of je hardloopschoenen uit de kast te pakken. Deze motivatie kan helaas ook echter weer net zo snel verdwijnen als dat die tevoorschijn kan. Daarom is het heel belangrijk dat je voor jezelf doel stelt. Waar wil je naartoe werken en waarom wil je dat doen. Als je dit constant voor je kan blijven zien, dan zal je die motivatie veel makkelijker kunnen blijven vasthouden.

Welke sport vind je leuk?

Vind je sporten in de sportschool niet leuk? Waarom ga je het dan doen? Afvallen moet hierin niet je enige drijfveer zijn want de kans dat je dan je motivatie kwijt raakt is ontzettend groot. Sporten moet ook een leuke ervaring worden waar je echt enthousiast van wordt. Begin daarom met een sport die je echt leuk vindt en ja, er bestaat er meer dan alleen sporten in de sportschool. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, crosstraining, touwtje springen, surfen, skiën en ga zo maar door. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, iedere sport waarbij je in beweging bent is goed voor je.

Alleen of samen?

Er zijn zat mensen die liever alleen sporten maar het kan ook zijn dat je het veel fijner vindt om met iemand samen te sporten. Die kan zijn in de vorm van een sportmaatje maar ook in de vorm van een (personal) trainer. Een extra persoon kan voor jouw net die stok achter de deur zijn en maakt het sporten wel een stuk gezelliger. Ben jij op zoek naar een personal trainer in Zaandam of omstreken? Neem dan eens een kijkje op Matrijnvanbraam.nl.