Maak het gezellig!

0
204

Ohlala! De gezellige en knusse dagen komen weer aan. Voor het eerst deze week was het buiten weer wat frisser (in mijn beleving in ieder geval). Er zijn natuurlijk altijd mensen die er tegen op zien. Misschien zou je het niet zeggen maar daar ben ik er een van. Elk jaar probeer ik er dan ook weer het beste van te maken. Daarom heb ik in de afgelopen jaren een aantal tips kunnen verzamelen die ik graag zou willen delen. Lees snel verder om erachter te komen welke tips dat zijn!

Sluit je op

Dat klinkt misschien heel raar en meestal is het advies juist het tegenovergestelde. Ga naar buiten en ga bewegen. Toch zijn er van die  dagen die echt koud en nat zijn. Dat je er echt even een dag geen zin in hebt. Ik ben er achter gekomen dat lekker een dagje binnen blijven helemaal geen kwaad kan! Zo heb ik vorig jaar een Onesie aangeschaft. Voor de mensen die niet weten wat dat is? Het is een lekker warm kledingstuk uit een stuk gemaakt met de rits aan de voorkant. Het is mij heel goed bevallen! Heb je kinderen? Denk dan aan een onesie kind. Natuurlijk niet een kind uit een stuk. Maar er zijn voor kinderen ook hele leuke soorten op de markt! Als je dat allemaal voor elkaar hebt kan je bijvoorbeeld gezellig een film opzetten. Gordijnen dicht en misschien iets lekkers te eten of te drinken erbij en je begeeft je even in een andere wereld. 

Een gezellig huis

Een gezellig huis kan wonderen doen. Als er buiten niet al te veel te beleven is en het is er koud en nat, dan moet je het binnen maar gezellig maken. Dat kan op veel verschillende manieren maar het is eigenlijk gemakkelijker dan je denkt! Steek bijvoorbeeld eens wat kaarsjes aan. Die kleine gele vlammetjes geven je instant gezelligheid. Daar kan je van op aan! Daarnaast is het belangrijk dat je een beetje warm licht in huis hebt. Dus niet van dat standaard harde licht. Warm licht geeft een wat meer gele gloed. Daardoor lijkt het meteen gezelliger. Verder kan je nog muziek opzetten. Soms kan je jezelf gewoon horen denken en dat is niet de bedoeling. Als je zelf niet weet welke liedjes je moet kiezen, zet dan gewoon de leukste radiozender op die je kan vinden. Je huis zal zich vullen met leuke klanken. Succes ermee!