Tips voor het aanschaffen van grote bedrijfsmiddelen

Ben jij als bouwbedrijf als een tijdje aan het twijfelen om een grote aankoop te doen? Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe betonmixer nodig of misschien nieuwe bedrijfswagens? Lees in deze blog een aantal tips waar je op kan letten bij het overwegen van een grote aanschaf. Zo kan je bedrijfsmiddelen vergelijken en kan je de kosten fiscaal afschrijven. Heb je niet gelijk veel budget voor een grote aankoop, dan kan leasen een juiste oplossing voor je zijn.

Vergelijk verschillende bedrijfsmiddelen

Net als bij veel particuliere producten heb je ook bij bedrijfsmiddelen verschillende marktplaatsen. Hier kun je tweedehands producten aanschaffen en vergelijken. Een voorbeeld zijn de betonmixers van het bedrijf Trucks. Trucks biedt verschillende bedrijfsmiddelen zoals transportmiddelen, containers en bedrijfswagens. Hier kan je een tweedehands bedrijfsmiddel aanschaffen voor een lagere prijs dan een volledig nieuwe bedrijfsmiddel. Je kan door middel van filters precies aangeven naar wat je op zoek bent. 

Fiscaal afschrijven

Als je het juiste bedrijfsmiddel hebt kunnen vinden ga je door naar de volgende stap. Bij het maken van een grote bedrijfs aanschaf kan je de kosten fiscaal afschrijven. Fiscaal afschrijven betekent dat je de kosten die maakt bij het kopen van bedrijfsmiddel, kan aftrekken van de belasting. Je doet dit door de kosten af te trekken van de opbrengsten. Vervolgens blijft de winst over. Wanneer je dit wilt doen moet je met een aantal factoren rekening houden. Namelijk de aanschafprijs, de verwachte gebruiksduur van het product en de restwaarde. Al met al is het wel een voordeel om bedrijfsmiddel aan te schrijven door bedrijven. 

Bedrijfsproducten leasen

Wil je niet in één keer veel geld uitgeven? Dan is leasen een optie. Leasen stelt je in staat om grote uitgaven te kunnen doen en zorgt ervoor dat je niet in gelijk veel geld op tafel hoeft te leggen. Dit geldt meestal voor dure bedrijfsmiddelen zoals auto’s en machines. Bij leasen wordt er een vaste rente en een vast termijnbedrag bepaalt. Zo weet je precies hoeveel en hoe lang je het product maandelijks moet gaan afbetalen. Je least een bedrijfsmiddel voor de periode die hetzelfde is als de vooraf verwachte levensduur. Verschillende soorten bedrijven bieden deze vorm van financiering aan voor bedrijven. Vooral voor starters is dit een logische optie omdat zij vaak het budget voor een grote aankoop niet gelijk klaar hebben liggen.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Het beste verjaardagscadeau voor mijn vriend

Mijn vriend is helemaal gek van auto’s. Ik ben daarom eens gaan nadenken wat...

De beste investeringen voor de winter

Het zou nog hartje zomer moeten zijn, ondanks dat het weer misschien iets anders...

Heerlijk genieten van het zomerse weer

Heerlijk genieten dit: na weken van regen is het eindelijk weer lekker zomers weer...

Tips om iets leuks te doen met je digitale...

Heb jij ook je hele telefoon vol staan met allemaal foto’s, van jaren terug...

Reis maken door het Midden Oosten? Dit moet je...

Voordegenen die een culturele rondreis willen maken kunnen hun hart luchten in het Midden...

Connecties maken en onderhouden

Als ik iets heb geleerd in mijn leven, dan is het wel dat netwerken...

Categoriën