Tips voor een veilig vakantie

Gezond op reis is altijd een goed advies. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een vakantie in Nederland, Europa of een verre tropische bestemming. Met de adviezen en producten van Care Plus heeft de reiziger al voor het begin van de reis de beste tips en hulpmiddelen om zorgeloos op pad te gaan.

Specialist in gezondheid

Al sinds 1990 is Care Plus een specialist op het gebied van reizen en gezondheid. Ook sporters en liefhebbers van outdoor activiteiten maken hier veel gebruik van. Bestrijd en voorkom stekende insecten of ongewenste gevolgen van de brandende zon. Zorg voor schoon drinkwater en bescherm je tegen slechte hygiënische omstandigheden. EHBO koffers zijn ontwikkeld in samenwerking met expeditieartsen, en specifieke producten zoals een reisklamboe, sokken en DEET-producten zijn door internationale vakjury’s bekroond.

Doelstelling

Care Plus heeft een overstijgende doelstelling geformuleerd. Het bedrijf streeft naar een malariavrije wereld in 2030. Een combinatie van bestrijdingsproducten en voorlichting aan de bevolking en bezoekers moet hieraan bijdragen.

Tropische ziekten

Een tropische ziekte kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Via de website is gerichte informatie te vinden over de meest voorkomende ziekten in bepaalde werelddelen. Veel voorkomende aandoeningen zoals chikungunya, dengue, gele koort, malaria, zika en de westnijlziekte worden door muggen overgedragen. Beschermende kleding, een goede klamboe, horren en insectenwerend DEET voorkomen insectenbeten, zowel overdag als in de nacht.

EHBO sets

Omdat de gezondheidsrisico’s per streek verschillen bestaat er niet zoiets als de beste EHBO set. Care Plus heeft daarom 13 verschillende reissets samengesteld waardoor altijd de beste hulpmiddelen aanwezig zijn. Kies bijvoorbeeld uit een adventure-kit, een mountaineer-kit, een waterproof-kit of een sterile-kit. De sets zijn voorzien van een 40 pagina dikke “First Aid Guide”. Hierin staat beschreven hoe de inhoud is te gebruiken en hoe om te gaan met medische situaties zoals wondbehandeling, de Rautek-grip of de Heimlich-manoeuvre. Ook de basis EHBO-regels komen aan bod.

Hygiene en schoon water

Gezondheid begint met hygiëne en schoon drinkwater. Door gebruik te maken van een reinigende handgel of biozeep worden de ongewenste bacteriën gedood. Voor reizigers met een rugzak zijn de lichtgewicht geparfumeerde zeepblaadjes een goed alternatief.

Schoon water is van levensbelang. De aanwezigheid van protozoën, bacteriën en virussen in het water is schadelijk voor de mens. Door een waterfilter worden onzuiverheden, protozoën en bacteriën verwijderd. Een Hadex filtertablet op basis van chloor dood de eventueel aanwezige virussen binnen 30 minuten. De geur en smaak van chloor is verdwenen waardoor het water prima drinkbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

De voordelen van een Smart home

  Je komt thuis en automatisch gaan de lichten aan. ‘Hey Google, zet Spotify aan’...

De voordelen van een DMS in 7 overtuigende cijfers

Met een Document Management Systeem (DMS) automatiseer je als bedrijf alle informatieprocessen. Door gebruik...

Je onderneming promoten

Als je een eigen onderneming hebt en je wil meer naamsbekendheid verwerven dan zijn...

Een diner uit een keto boek

Als de “roadmap” van de overheid volgens plan gaat verlopen mogen wij hopelijk rond...

Polsbandjes voor Apple Watches

Je kunt de deur niet uit of je ziet wel iemand met een smartwatch....

Welk sieraad is het perfecte cadeau voor jouw moeder?

De tweede zondag in mei is het weer Moederdag. De dag waarop je jouw...

Categoriën