Op stedentrip in Azië

0
649

Steeds meer mensen reizen tegenwoordig de hele wereld over, zowel voor zaken als voor vakantie. Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren heel veel gereisd in Azië. Nu heeft Azië twee verschillende kanten. Aan de ene kant is er Zuidoost-Azië. Landen zoals Thailand en Indonesië. Dit zijn prachtige landen die over het algemeen nog iets armer zijn en een nog meer klassieke cultuur. Je kunt er prachtig en goedkoop doorheen reizen. Aan de andere kant zijn er ook een aantal economische titanen in Azië. Dit zijn landen zoals Singapore en de stad Hong Kong. Daarnaast zijn ook de grote steden van Japan en Zuid-Korea economische titanen. Wanneer je door deze steden heen reist is het een hele andere ervaring dan Zuidoost-Azië.

In dit artikel bespreek ik vooral deze grote rijke steden en hoe het is om een stedentrip te doen met deze steden op te planning. Ik heb persoonlijk namelijk een stedentrip gedaan naar Hong Kong, Singapore, Seoul en Kyoto. Deze prachtige steden zijn allemaal uniek en hebben hun eigen interessante culturen en bezienswaardigheden. Deze steden zijn wel wat duurder om doorheen te reizen. Vooral Singapore en Hong Kong horen bij de rijkste steden in Azië en zelfs de wereld. Wanneer je door deze steden heen gaat reizen kun je dat dan ook het beste in stijl doen. Pak je American Tourister koffer en boek een goed hotel.

Seoul

De hoofdstad van Zuid-Korea is een bijzondere ervaring. Uniek zijn de Koreaanse PC bangs waar mensen tot diep in de nacht games aan het spelen zijn. Daarnaast heeft Seoul natuurlijk ook een geheel eigen cuisine die zeker het proberen waard is. Wanneer je luxe wilt ervaren in Seoul kun je het beste naar Gangnam gaan. Dit rijke district is wereldberoemd door het populaire nummer. Wat ook bijzonder is aan Seoul is dat in Korea schoonheid ontzettend belangrijk is. Je zult daarom veel mensen zien rondlopen alsof ze recht uit een modeshow zijn gestapt.

Singapore

Singapore is een stadstaat en absolute economische titaan. Veel internationale bedrijven hebben hier vestigingen en het is een populaire plek om heen te verhuizen voor rijke zakenmensen. Singapore is ook een van de schoonste steden in Azië en heeft strenge regels bijvoorbeeld over roken als het hebben van huisdieren. De stad heeft hierdoor wel wat minder sfeer ten opzichte van andere steden zoals bijvoorbeeld Hong Kong en Seoul.

Hong Kong

Deze prachtige stad is mijn persoonlijke balans. Het is een rijke stad maar heeft ontzettend veel sfeer. Prachtig gelegen aan het vaste land en op het hoofdeiland heeft de stad een prachtige skyline aan de zee. De stad wordt vaak Aziatisch New York genoemd.