Tips voor bij het kopen van een motor 

0
317

Motoren zijn er te vinden in allerlei verschillende vormen en maten. Daarnaast heb je motoren die je voor een aantal duizend euro kunt aanschaffen, maar ook extreem dure sportmotoren. Je kunt er zelfs ook voor kiezen om een tweedehands motor te kopen via bijvoorbeeld een site als marktplaats. Voordat je een motor gaat kopen is het belangrijk dat je goed weet waaraan je begint. 

 

Tips voor bij het kopen van een tweedehands motor

Als je van plan bent een motor te gaan kopen is het handig om op een aantal dingen te letten. Zo is het onder andere belangrijk dat je de motor koopt van iemand of een motorzaak die betrouwbaar is. Een erkende motorzaak zal je hoogstwaarschijnlijk een hogere kwaliteit motor kunnen aanschaffen met een kleiner risico. Let er bij het kopen van een motor van een particulier op dat je de motor goed onderzoekt. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dit het vaak ook. 

 

Let bij het aanschaffen van een tweedehands motor goed op de staat van de motor. Bij een nieuwe motor kun je ervan uitgaan dat alles nog goed functioneert. Je bent hier namelijk vaak de eerste jaren voor verzekerd, maar bij een tweedehands motor hoeft dit niet zo te zijn. Soms kan een motor er van buiten nog goed uitzien, maar is de binnenkant helemaal verroest. Kijk er goed naar of alle onderdelen er nog opzitten en onder andere of de remmen het nog goed doen. Door een rondje te rijden met de motor kun je vaak een stuk beter zien of alles nog goed functioneert. Het is ook verstandig om te vragen naar eventuele opgelopen schade in het verleden. 

 

Het vinden van de juiste motorverzekering

Dat je verzekering goed is dat is bij een motorverzekering erg belangrijk. Je kunt tegenwoordig online motor verzekeren eenvoudig regelen. Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten waarbij de kosten enorm variëren. Het is in Nederland verplicht om een motorverzekering af te sluiten voor alle motorvoertuigen. Deze WA verzekering dekt de schade die je aanricht aan andere mensen hun voertuig bij het voorkomen van een ongeluk. Als je ook zelf verzekerd wilt zijn in bepaalde gevallen is het nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo heb je onder andere ook een allrisk verzekering waarbij je verzekerd bent voor vrijwel alle verkeerssituaties. Hoe goed jij verzekerd wilt zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het onder andere slm om te denken aan de kosten van je motor en je financiële situatie. Ook kun je kijken naar je rijervaring en de omstandigheden waarin je de weg op gaat.