De beste aanraders voor jouw volgende vakantie

0
519

Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Het idee van zon, zee en strand met een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een mooie stad ontdekken is een heerlijke gedachte. En ondanks dat de huidige gezondheidscrisis wat roet in het eten heeft gegooid wat betreft vakanties kun je nooit te vroeg beginnen met het maken van je vakantieplannen. Sterker nog, het is nu extra leuk! Want zitten we nu nog tussen de zomerse buien in Nederland, voor je het weet mogen we weer wat ondernemen. Weet jij al wat jouw volgende bestemming wordt?

 

De leukste stedentrip

Ondanks dat ik vroeger altijd op vakantie ging waarbij zon, zee en strand de hoofdrol speelden, ben ik steeds meer gaan houden van stedentrips. Een soort minivakantie waarbij je alle hotspots van een mooie stad ontdekt, vaak gepaard met heerlijk eten (ook niet onbelangrijk), dat is iets wat is steeds vaker doe. Een echte aanrader hiervoor is een stedentrip tsjechie. Een land vol romantiek en geschiedenis waar je zo onwijs veel kunt zien, wie wilt dat nu niet! Tsjechië is niet voor niets een erg populaire bestemming voor stedentrips, vooral voor wandelaars, sportievelingen en cultuurliefhebbers. Van jong tot oud, iedereen zal het naar zijn zin hebben in Tsjechië. En goed om te weten, het hele jaar door kun je hier een prima vakantie houden. Zowel in de zomer als in de winter is het er namelijk bijzonder sfeervol. Het meest wordt gekozen voor een Stedentrip Praag. Hier kijk je je ogen uit met alle bijzondere bezienswaardigheden. De historie van de stad is nog goed terug te zien. Tijdens jouw volgende stedentrip naar Praag mogen een bezoek aan de Old Town Square, de Praagse Burcht, Karelsbrug en de wijk Malá Strana in ieder geval niet ontbreken!

 

Een heerlijke zonvakantie

Ga je toch liever voor een vakantie waarbij je heerlijk tot rust kunt komen, overweeg dan eens Malta. Op Malta vind je alles wat je nodig hebt: fijne stranden, traditionele vissersdorpjes en historische steden met veel bezienswaardigheden. Je tripje is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Blue Grotto. Met een boottochtje kom je langs de prachtigste plekken met helderblauw water waar je tevens goed kunt snorkelen. Op het panoramapunt waan je je even in een film, zo mooi is het. Het is aan te raden om een auto te huren als je Malta wilt ontdekken. Er rijden wel bussen, maar de tijden worden niet net zoals in Nederland netjes opgevolgd. Houd er wel rekening mee dat je in Malta aan de linkerkant van de weg moet rijden.