Verschillende redenen om te kiezen voor linnen gordijnen

0
504

Gordijnen kun je in verschillende designs, kleuren en materialen kopen. Linnen is een van de meest veelzijdige soorten materiaal. Bij de keuze voor gordijnen houden mensen er vaak rekening mee dat deze aan bepaalde esthetische eisen moeten voldoen. Ze moeten bij het interieur passen, makkelijk te bevestigen en af te nemen zijn en beschikbaar zijn in verschillende maten en designs. Maar er zijn meer voordelen die het aanschaffen van gordijnen die van linnen zijn, rechtvaardigen.

Waarom gordijnen van linnen?

Linnen gordijnen hebben meer voordelen dan mensen denken. Zo wordt linnen gemaakt van vlasplanten. Linnen gordijnen zijn dus een natuurlijk product. Het materiaal heeft de eigenschap temperatuur regulerend te zijn. Ze helpen dus om de temperatuur in de kamer hetzelfde te houden. Daarnaast geven linnen gordijnen je interieur een natuurlijke uitstraling en passen ze in elk soort interieur. Linnen gordijnen zijn, ondanks dat ze heel licht van gewicht zijn, behoorlijk stevig en kunnen dus tegen een stootje. Je kunt ze makkelijk ophangen en ze gaan lang mee. Tot slot kan linnen worden gebruikt voor verschillende soorten gordijnen. Je kunt ze gebruiken om licht buiten te houden, als inbetween gordijnen om bijvoorbeeld bepaalde ruimtes af te scheiden en ook gewoon als decoratief gordijn. Linnen gordijnen kopen is dus met name een kwestie van eerst bepalen waar je de gordijnen voor wilt gebruiken, de juiste kleur bepalen en de juiste maat opnemen.

Een gordijn voor elk soort ruimte

Vroeger moest je voor het kopen van gordijnen naar een speciaalshop. Daar adviseerden ze je over alle mogelijkheden en kon je voorbeelden bekijken. Tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon je linnen gordijnen online kopen. Je moet dan de juiste maten opgeven en heb dan vaak een veel bredere keuze aan designs en kleuren. Vergeet niet om tijdens het bestellen van de gordijnen ook gelijk de juiste accessoires en materialen te bestellen. Je moet de gordijnen immers ophangen en soms wil je de ophang netjes afwerken met bijvoorbeeld ornamenten.  Houd er rekening mee dat linnen gordijnen aan de onderkant altijd wat krimpen. Je koopt ze dus bij voorkeur net een paar millimeter langer dan ze in werkelijkheid moeten zijn.

Een belangrijk onderdeel bij het aanschaffen van linnen gordijnen, is natuurlijk de prijs die je betaalt. Je betaalt bij het aanschaffen van gordijnen altijd een prijs per meter. Doorgaans betaal je voor gekleurde gordijnen en gordijnen die een bepaalde uitvoering hebben wat meer dan voor puur witte gordijnen. Bijzondere uitvoeringen kunnen bijvoorbeeld een dubbele plooi of transparante gordijnen zijn. Doorgaans beginnen prijzen voor linnen gordijnen zo rond de €15,- per meter.