Stress loos op vakantie gaan

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk het liefst dat dit stress loos verloopt. Veel mensen kiezen er ook wel eens voor om last minute op vakantie te gaan, puur om even te ontstressen. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van vakantie? Vaak is het proces van vertrekken toch iets waar het woord stress bij past voor velen. Je hoofd is overuren aan het draaien. Heb je wel alles ingepakt? Vergeet je niets? Ben je zenuwachtig voor de reis? Ga zo maar door. Wij helpen je graag bij een stress loze vakantie en geven je daarom wat tips! Het zal natuurlijk zonde zijn als je je heerlijke vakantie naar Altomica Family Park laat verpesten door alle stress die nergens voor nodig is!

Accommodatie

Als je helemaal tot rust wil komen, is het natuurlijk ook wel prettig om een rustige plek uit te kiezen waar je je tijd gaat doorbrengen. Zit je in Altomico Family Park? Dan zal je een stuk minder rust hebben aangezien dat een bekende plek is voor families. Als je kiest voor een camping aan het Gardameer, kan je veel meer rust opzoeken. Je zit lekker langs het meer, kan rondjes gaan lopen, zwemmen, ga zo maar door. Dit is wel een belangrijke tip waar je rekening mee moet houden voor het boeken, dus hou dit in je achterhoofd!

Je telefoon

Bedenk van tevoren hoeveel apparatuur je nodig hebt. Neem je je laptop mee waardoor je onbewust (of misschien zelfs wel bewust) verleid kan worden om toch nog even dat kleine dingetje te doen voor werk. Ook heb je zelf in de hand hoeveel je op je telefoon zit. Om er echt een stress loze vakantie van te maken, kan je je telefoon het beste vermeiden. En de bekende smoes “ik wil leuke foto’s kunnen maken” is oud. Hiervoor bestaan camera’s! Zo mis je geen mooie plekken die je graag wilt vastleggen en kan je ook niet even snel op Instagram of je WhatsApp kijken. Als je graag bereikbaar wil zijn omdat je er soms alleen op uit gaat, zet dan je telefoon zoveel mogelijk op vliegtuigstand. Zo heb je ook minder last van de stralingen van je telefoon en kan je veel meer ontspannen.

Mentaal ontspannen

Iedereen zijn hoofd werkt anders en daarom zullen tips hoe jij je mentaal kan ontspannen, niet voor iedereen werken. Ga bij jezelf na wat je in het dagelijkse leven doet om tot rust te komen. Denk aan lezen, muziek luisteren (met je telefoon op vliegtuigstand, je kunt het je zo gek nog niet bedenken. Pas dit ook toe op vakantie!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Ongestoord binnen ontspannen met screens

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we...

Unieke onderdelen voor je badkamer

Een badkamer moet er fris en schoon uitzien. Daar doe je natuurlijk alles aan....

Categoriën