Lenteschoonmaak

0
402

Nu het weer mooi weer wordt begint het allemaal een beetje te kriebelen: de zomer komt er weer aan. Om jouw huis voor te bereiden op alle gezellige avondjes buiten met vrienden en familie wil je natuurlijk wel zeker weten dat jouw huis helemaal spic en span is. In dit blog geef ik je een paar tips voor de grote lenteschoonmaak!

Waar begin je mee

Persoonlijk begin ik altijd met de meest vervelende klusjes. Zo tackel ik de mogelijkheid om later op de dag tegen mezelf te zeggen dat ik geen zin meer heb! Maar hoe weet je nou wat het meest vervelende werk is voordat je gaat beginnen?

Een lijstje maken kan erg handig zijn. Zet voor jezelf op een rijtje wat je allemaal gedaan wilt hebben en verdeel jouw schoonmaak dag in etappes. Deel ze in hoe je wil, maar dit zorgt er wel voor dat jij makkelijker gedaan krijgt wat nodig is!

Extra tip: zorg dat je het lijstje efficiënt indeelt: begin bijvoorbeeld eerst met afstoffen en ga daarna pas dweilen. Dat bespaart jezelf veel extra werk!

Het werk kan beginnen

Als je voor jezelf helder hebt wat je wanneer wil gaan doen, kun je aan de slag. Begin je eerst met de schuur? Of de woonkamer? Hoe dan ook, er komt waarschijnlijk een boel afval bij kijken wat je het liefst allemaal in de zwarte bak wilt gooien.

Alleen zit deze als je zo te werk gaat binnen no-time vol! Het beste wat je in zo’n situatie kunt doen is een vuilcontainer huren. Ik huur ze zelf altijd bij Afval.nl, daar kan je vuilcontainers huren voor één middag! Op deze manier wordt het vuil bij jou weg gehaald en heb je er geen omkijken meer naar. Ideaal dus!

OK, het vuilnis is geregeld, nu de schoonmaak nog. Veel succes!

Klaar met de schoonmaak, wat nu?

Op het moment dat jij jouw hele waslijst hebt weggewerkt kan het echte werk pas beginnen: het schoon houden! Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch is het eigenlijk makkelijker dan het lijkt.

Zorg dat je jouw schoenen uit doet in de hal, stofzuig regelmatig en doe hetzelfde met stof afnemen. Ook is het belangrijk om regelmatig te dweilen, anders gaat het vuil ín de vloer zitten en dat wil je voorkomen!

En tussen al deze nieuwe maatregelen door, kan jij jezelf gaan voorbereiden op het lekker buiten weer en de gezellige avondjes met familie en vrienden. Geniet van het nieuwe buitenseizoen met jouw schone huis!