Stress en werk overlaten aan VvE Beheerder Amsterdam

0
291

Woon je in een heerlijk appartementje in onze hoofdstad? Ben je ook eigenaar van de woning? Dan ben je lid van de Vereniging van Eigenaren, ofwel de VvE. Samen met de andere bewoners ben je namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Zo zijn bijvoorbeeld de lift en lobby “gezamenlijke ruimtes”. Dat wil zeggen dat niemand de toegewezen eigenaar is, maar dat alle wooneigenaren samen daar de verantwoordelijkheid voor dragen. Dat is slechts één onderdeel van alles waar de VvE zich mee bezig houdt. Lid zijn van zo’n VvE is verplicht en kan dan ook veeleisend zijn. Gelukkig is er een alternatief: een externe VvE Beheerder Amsterdam inschakelen!

Administratie, financiën en onderhoud

In simpele termen kun je alle taken die horen bij het beheer waar een VvE verantwoordelijk voor is onderverdelen in drie grote elementen: administratie, financiën en onderhoud. Voor de eerste twee zaken moet je bekend zijn met de wet- en regelgeving voor alle VvE’s in Nederland. Bovendien is het wel zo praktisch als je een beetje handig bent met cijfers. Niet iedere VvE beschikt over leden die dit soort skills hebben. Dan kan het regelen van het VvE Beheer behoorlijk moeizaam verlopen, tenzij je een externe expert inschakelt. 

De VvE Beheerder Amsterdam

Zo’n onafhankelijke expert komt in de vorm van een VvE Beheerder. Deze partij is gespecialiseerd in het alle zaken die komen kijken bij het VvE Beheer. Zo hebben de meeste VvE Beheerders hun eigen contactenlijst voor het onderhoud, weten ze precies wat er moet kloppen bij de administratie en zorgen ze dat de financiën op orde zijn. Met een externe beheerder hoeft bijvoorbeeld niemand van de VvE aan andere leden te vragen of ze het contributiegeld al hebben betaald. Hierdoor voorkom je een hoop ongemakkelijke situaties! Bovendien denkt zo’n VvE Beheerder ook aan de toekomst in de vorm van een meerjarenplan voor het onderhoud. 

Het bestuur en de beheerder

Wees overigens niet bang dat zo’n externe VvE Beheerder Amsterdam ineens alles regelt én beslist omtrent het beheer. Nee, doorgaans moet de onafhankelijke expert nog steeds alles rapporteren bij het bestuur en ook het bestuur om goedkeuring vragen. Grote klussen voor het onderhoud moeten dus eerst goedgekeurd worden door het bestuur. Zo blijft de VvE zelf nog steeds de eindverantwoordelijke! In de tussentijd kun je eindelijk weer zonder stress en extra werk heerlijk genieten in je appartementje. Dus is alles bij jouw VvE op orde of kunnen jullie wel wat hulp gebruiken? Overweeg dan een onafhankelijke, externe VvE Beheerder Amsterdam!