3 Essentials voor een sportieve zomer

De zomer komt eraan, en veel mensen zijn lekker actief bezig buiten. Nu sport- scholen en sportclubs dicht zijn in verband met de maatregelen rondom corona ontdekken mensen dat er ook veel andere manieren van bewegen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld met attributen zoals gewichten of een springtouw zelf aan de slag om je conditie op pijl te houden. En tegelijkertijd ben je lekker buiten bezig, wat wil je nog meer! In deze blog lichten we 3 sportieve items toe waarmee jij lekker zelf kunt sporten. Op naar een sportieve zomer!

De hoelahoep

We kennen de hoelahoep allemaal wel van het schoolplein, maar dit item is ook uitermate geschikt om mee te sporten. Met een hoelahoep werkt je namelijk tegelijk aan je buik, rug, bil en beenspieren. En het is nog hartstikke leuk om te doen ook. Zet je favoriete muziek aan en swing met die heupen. Hoelahoepen zie je ook steeds meer in de fitnessscene, en daarmee is het niet alleen maar iets voor dames. Ook heren die aan hun core willen werken kunnen dit prima doen met de hoelahoep. Ga wel voor een speciale sport hoelahoep, deze is verzwaard en maakt het daarmee tot een volwaardige work-out.

Springtouw

Nog zo een oude klassieker van vroeger, het springtouw is weer helemaal terug van weggeweest. Met dit item werk je aan je conditie, je zou zomaar onderschatten hoe zwaar springtouwen is. Daarnaast versterk je de spieren in je benen, buik, rug en armen. Een complete full-body work-out dus! Als je het springen eenmaal een beetje in de vingers hebt kun je upgraden naar allerlei truckjes: dubbele sprong, kruislings, op een been, noem maar op. Online kun je veel inspiratie hiervoor op doen.

De wetsuit

Misschien op het eerste gezicht een vreemde eend in de bijt, maar een Wetsuit hoort zeker ook bij de Essentials voor een sportieve zomer. Wie eenmaal een wetsuit heeft kan niet meer zonder. Met een wetsuit kun je de meest uiteenlopende watersporten doen, zoals zeilen, surfen of kanoën.  Daarnaast is een wetsuit ook geschikt om in te zwemmen, bijvoorbeeld als je in het najaar buiten door wil zwemmen. Belangrijk bij een wetsuit is de pasvorm: als deze te groot is gaat het warme effect van de suit verloren. Vooral voor een Wetsuit dames is dit belangrijk. Het is daarom de moeite om tijd en moeite te steken in het vinden van de perfecte wetsuit, kijk naar verschillende merken en materiaalsoorten. Dit kun je online doen, of bij een watersportwinkel. Je zult veel plezier aan je wetsuit beleven!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Ongestoord binnen ontspannen met screens

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we...

Unieke onderdelen voor je badkamer

Een badkamer moet er fris en schoon uitzien. Daar doe je natuurlijk alles aan....

Categoriën