De vervelendste problemen aan je voeten en hoe deze op te lossen

0
212

Voeten worden niet door iedereen gezien als de mooiste delen van het menselijk lichaam. Toch zijn ze essentieel, anders kun je niet lopen. Logisch natuurlijk. Problemen aan je voeten zijn dan ook heel vervelend en wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. We hebben daarom de meest voorkomende voet problemen op een rijtje gezet. Daarnaast lees je ook hoe je deze problemen het beste op kunt lossen!

Likdoorn (of eksteroog)

Een likdoorn (of eksteroog, zoals het ook wel genoemd wordt) is een eeltknobbel op de voet. Deze eeltknobbel ontstaat vaak als er veel druk op de voet ontstaat en voor een langere tijd aanhoudt. Dat is bijvoorbeeld aan de hand als je schoenen draagt die knellen. Uiteindelijk is een likdoorn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel heel pijnlijk zijn. Zeker wanneer de schoen tegen de likdoorn drukt, loopt dit verre van prettig. Een mogelijke oplossing kan zijn om een steunzool te dragen. Het beste is natuurlijk om afscheid te nemen van de knellende schoenen, hoe mooi ze ook zijn. Voor het behandelen van een al ontstane likdoorn kun u ook een pedicure inschakelen.

Kalknagel

Kalknagels zijn eigenlijk een schimmelinfectie die op of onder je nagel kruipt. Deze schimmels houden van warme en een beetje vochtige plekken. Zweetsokken zijn dan ook – hoe smerig het ook klinkt – een ideale plek voor deze schimmels. Zo ontstaan kalknagels dan ook. Je kunt proberen de kalknagel zelf te bestrijden. Hiervoor heb je wel de beste producten nodig. Neem een kijkje in de pedicure groothandel. Daar vind je de beste oplossingen voor het bestrijden van kalknagels! Degros.nl is een van de grootste en beste groothandels op het gebied van pedicure, dus daar kun je zeker kijken.

Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel is heel vervelend. Bij een ingegroeide teennagel komt het puntje van de teennagel in de zijkant van je nagelbed. Dit drukt dus in je vel, en dat doet zeer. Vaak gaat het ontsteken en komt er pus uit je teen. Ingegroeide teennagels kunnen ontstaan door het dragen van knellende schoenen of als je aan je nagels peutert. Vaak is een bezoek aan de huisarts of de pedicure onvermijdelijk. Zij snijden het uitstekende stukje nagel dan uit met de beste apparatuur. Na de behandeling moet de ontstoken huid nog altijd even herstellen. Dit wordt gestimuleerd door de wond te helen met 70% alcohol en door de teen goed te verbinden.