Slapen met een baby

0
698

Je baby is je alles, en daarom wil je er koste wat het kost altijd op blijven letten. Helaas komt er een moment dat je echt voor jezelf moet zorgen, en dat betekent slapen. Ieder mens heeft slaap nodig. De ene misschien wat meer dan de andere, maar het is wel degelijk noodzakelijk. Dit betekent dat je even niet naar je baby kunt omkijken. Wanneer de baby wat ouder is, kan er worden gedacht aan een aparte kamen met en een camera en een babyfoon, of één van de twee. Wanneer de baby nog jonger is, wil je deze het liefst zo dicht mogelijk bij je houden. Gelukkig wordt het slapen samen met je baby steeds normaler in het Westen van Europa. Voorheen deden vooral andere culturen hier aan mee. Nu dit beeld steeds normalen wordt, kijken moeder naar manieren om hun kind dichtbij te hebben en de baby op een veiliger manier te laten slapen. Een manier hiervoor is het kopen van een co-sleeper. Bij een co-sleeper ligt je baby in zijn of haar eigen bed. Het samen zijn en samen slapen is goed voor je baby, vooral in de eerst periode. Hier ontstaat namelijk een hechting met de moeder. Dit is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby.

Voordelen

Er hangen veel voordelen aan het slapen met een co-sleeper. Om deze te verduidelijken lichten we eerst toe wat een co-sleeper precies is. Het is een vorm van bed, maar wordt ook wel een wiegje of ledikant voor de baby genoemd. Het bedje is op verschillende hoogtes af te stellen en je kunt het bedje aan je eigen bed vastmaken. De zijkant kan worden opgemaakt zodat je makkelijk bij de baby kunt. Je hoeft dus niet meer uit bed om je baby te voeden. Het is belangrijk dat je een goede co-sleeper koopt. Door de groeiende markt komen er veel minder varianten bij kijken. Waar mogelijk is het fijn als u deze er uit kunt filteren.

Rekening houden met

Om dit filteren makkelijker te maken hebben we een aantal onderdelen uitgekozen op basis waarvan er geselecteerd moet worden. Als eerst is het belangrijk dat het bedje verstelbaar is en op verschillende hoogtes kan worden gezet. Ook moet het bedje stevig voelen, dit betekent dat het bedje veilig is. Een belangrijk onderdeel is de bevestiging. Deze moet natuurlijk op jou bed passen. Als laatste is het belangrijk dat de zijkant er gemakkelijk af kan om makkelijk bij de baby te kunnen.