Een pre-workout

0
290

Misschien heeft heel het wel eens langs zien komen in een reclame of ziet u iemand het product gebruiken in de sportschool. Het gaat dan hier over pre-workouts. Maar wat is een pre-workout nou eigenlijk precies? Een pre-workout is zoals de naam misschien al een beetje verklapt, een shake die voor het trainen gedronken kan worden. In deze pre-workout zitten dan verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat men een grote energie boost kan krijgen vlak voor het trainen. Ook zitten er vitamines en mineralen in die dit gevoel nog meer ondersteunen. Het doel hiervan is dat er dus meer energie, kracht en focus aanwezig is voor tijdens het trainen. Dit kan vooral heel erg welkom zijn wanneer u wel eens een dag heeft dat u minder zin heeft of gewoon te weinig energie hebt. 

 

Wat meer energie nodig

Op dit soort dagen kan een pre-workout een hele fijne oplossing zijn waardoor u net wat meer energie heeft. De pre-workout is vaak een poeder. Dit poeder moet dan vervolgens gemengd worden met water. Het verschilt een beetje per merk welke ingrediënten er in het poeder van de pre-workout zitten. Maar vaak zit er wel cafeïne in waardoor men energie krijgt, betalanine, verschillende vitamines en ook creatine. Omdat het per merk verschilt wat er precies in zit, kan het soms lastig zijn om de beste te kiezen. Er bestaan er zoveel dat het ook een beetje neerkomt op eigen smaak of waar u zelf fijne ervaringen bij heeft. Ook zijn er bij de meeste merken dan nog verschillende smaken. U kunt hier dan mee afwisselen of wanneer u een favoriete smaak heeft deze juist de hele tijd gebruiken. 

 

Vergelijken

De vraag wat de beste pre-workout is blijft dus heel lastig en vaak onbeantwoord. Dit komt ook omdat elk persoon anders is en dus ook anders reageert op de verschillende pre-workouts met de verschillende ingrediënten. Het is een beetje zoals koffie, sommige mensen krijgen van de cafeïne veel energie en de ander wil juist liever de cafeïne vermeiden. Dit kan ook bij de pre-workouts, er zijn namelijk speciale cafeïnevrije pre-workouts. Bij het kiezen van de beste pre-workout die bij u past kunt u op verschillende dingen letten. Zo kan er gekeken worden naar de smaak. Dit is natuurlijk ook heel persoonlijk. Maar ook naar de voedingswaarde die erin zitten. En niet geheel onbelangrijk is de prijs. Er kan een groot verschil in de prijzen zitten tussen verschillende pre-workouts. De prijs-kwaliteit verhouding is heel belangrijk.