Welke soorten steigers zijn er eigenlijk?

Door de jaren heen heb ik onbewust steeds meer geleerd over een hele boel verschillende en uiteenlopende onderwerpen. Zo ben ik me meer gaan verdiepen in de bouw voor mijn werk, maar heb ik tegelijkertijd meer geleerd over boten vanwege mijn hobby. Nu is het mij opgevallen dat er echt een hele boel verschillende steigers zijn die voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Ben jij benieuwd naar deze soorten? Lees dan snel verder!

Steigers in de bouw

Om te beginnen heb je verschillende soorten steigers in de bouw. Steigers worden hier gebruikt om in de hoogte te werken. Je kan ze zowel binnen als buiten inzetten. Hier onder zal ik wat dieper ingaan op de verschillende soorten.

Allereerst heb je een rolsteiger. Rolsteigers zijn ontworpen voor buitengebruik, maar kunnen ook prima binnen worden gebruikt. Je herkent rolsteigers aan hun wielen. Dit type steiger heeft namelijk wielen die in de hoogte versteld kunnen worden. Er handig als je op een ongelijke ondergrond aan het werk bent dus!

Vervolgens is een andere veelgebruikte steiger de kamersteiger. Kamersteigers zijn eigenlijk ideaal voor binnengebruik. Dit komt doordat dit type steiger minder stabiel is dan een rolsteiger en vaak ook een stuk minder hoog wordt opgebouwd. Een kamersteiger kan je dan ook makkelijk in je eentje in elkaar zetten, terwijl een rolsteiger echt met z’n tweeën in elkaar gezet moet worden.

Deze twee varianten zijn niet te verwarren met een gevelsteiger. Gevelsteigers bij Steigerverkoop.nl kan je bijvoorbeeld onbeperkt uitbreiden in lengte. Sommige gevelsteigers kunnen echter tot 18 meter hoog worden. Dit type steiger is geschikt voor het langdurige werk omdat de steigers ontzettend stevig verankerd staan. Ze zijn echter niet verrijdbaar, zoals dat bij een rolsteiger wel het geval is.

Steigers in de recreatiesector

Dan hebben we de andere variant van steigers. Zodra ik meer en meer tijd op het water ging doorbrengen begon het me te dagen. Je hebt namelijk ook veel soorten steigers bij het water.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de drijfsteiger. Deze worden gebruikt om je boot aan te leggen of om vanaf te zwemmen. Je kunnen wel als verbinding met andere steigers worden gebruikt maar hier kan je beter een andere soort steiger voor gebruiken.

Vervolgens heb je de reguliere steigers. Dit wordt zo nu en dan ook wel de kade genoemd. Je ziet vaak dat steigers aan het vasteland deze naam dragen. Ligplaatsen van boten hebben vaak te maken met een vaste steiger in plaats van een drijfsteiger.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Waardeloze iPhone hoesjes!

Het zoeken naar een stevig hoesje voor je iPhone is altijd lastig, omdat de...

4 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf en daarom is het juist extra...

Verhuizen naar het buitenland? Zo doe je dat.

Een tijdje naar het buitenland: een droom van velen. Hoewel het kleine Nederland veel...

3x de lekkerste cocktails zelf maken

Nu we al wat maanden voornamelijk thuis zitten, kan de verveling wel eens toeslaan....

3 tips om het jojo-effect te voorkomen

Heb jij in de coronatijd iets te veel gegeten dan eigenlijk goed voor je...

Kinderen maak je pas echt blij met Schleich

Ben je op zoek naar het leukste cadeau om te geven aan een kind?...

Categoriën