Welke soorten steigers zijn er eigenlijk?

Door de jaren heen heb ik onbewust steeds meer geleerd over een hele boel verschillende en uiteenlopende onderwerpen. Zo ben ik me meer gaan verdiepen in de bouw voor mijn werk, maar heb ik tegelijkertijd meer geleerd over boten vanwege mijn hobby. Nu is het mij opgevallen dat er echt een hele boel verschillende steigers zijn die voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Ben jij benieuwd naar deze soorten? Lees dan snel verder!

Steigers in de bouw

Om te beginnen heb je verschillende soorten steigers in de bouw. Steigers worden hier gebruikt om in de hoogte te werken. Je kan ze zowel binnen als buiten inzetten. Hier onder zal ik wat dieper ingaan op de verschillende soorten.

Allereerst heb je een rolsteiger. Rolsteigers zijn ontworpen voor buitengebruik, maar kunnen ook prima binnen worden gebruikt. Je herkent rolsteigers aan hun wielen. Dit type steiger heeft namelijk wielen die in de hoogte versteld kunnen worden. Er handig als je op een ongelijke ondergrond aan het werk bent dus!

Vervolgens is een andere veelgebruikte steiger de kamersteiger. Kamersteigers zijn eigenlijk ideaal voor binnengebruik. Dit komt doordat dit type steiger minder stabiel is dan een rolsteiger en vaak ook een stuk minder hoog wordt opgebouwd. Een kamersteiger kan je dan ook makkelijk in je eentje in elkaar zetten, terwijl een rolsteiger echt met z’n tweeën in elkaar gezet moet worden.

Deze twee varianten zijn niet te verwarren met een gevelsteiger. Gevelsteigers bij Steigerverkoop.nl kan je bijvoorbeeld onbeperkt uitbreiden in lengte. Sommige gevelsteigers kunnen echter tot 18 meter hoog worden. Dit type steiger is geschikt voor het langdurige werk omdat de steigers ontzettend stevig verankerd staan. Ze zijn echter niet verrijdbaar, zoals dat bij een rolsteiger wel het geval is.

Steigers in de recreatiesector

Dan hebben we de andere variant van steigers. Zodra ik meer en meer tijd op het water ging doorbrengen begon het me te dagen. Je hebt namelijk ook veel soorten steigers bij het water.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de drijfsteiger. Deze worden gebruikt om je boot aan te leggen of om vanaf te zwemmen. Je kunnen wel als verbinding met andere steigers worden gebruikt maar hier kan je beter een andere soort steiger voor gebruiken.

Vervolgens heb je de reguliere steigers. Dit wordt zo nu en dan ook wel de kade genoemd. Je ziet vaak dat steigers aan het vasteland deze naam dragen. Ligplaatsen van boten hebben vaak te maken met een vaste steiger in plaats van een drijfsteiger.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Connecties maken en onderhouden

Als ik iets heb geleerd in mijn leven, dan is het wel dat netwerken...

De perfecte werkplek

Je slaapkamer is een belangrijke plek. Als je hem een beetje goed inricht, hoeft...

Op vakantie in eigen land

In de huidige tijd is reizen naar het buitenland iets wat we even minder...

Een B2B groothandel webshop is andere koek!

De webshops in Nederland schieten als paddestoelen uit de grond. Veel ondernemers hebben het...

Let hierop met een pakket versturen

Misschien denk je dat het versturen van een pakket zo is gedaan. Dit ligt...

Huisaanpassingen waarmee je ook geld bespaart? Lees ze hier

Het is voor veel mensen een droom, het kopen van een eigen huis. Maar...

Categoriën