Modeblunders voor mannen vermijden

0
231

Vanochtend was het weer zo ver. Mijn man Harrald liep de deur uit met de meest verschrikkelijke kleding-combinatie die je je kan voorstellen. Als de mode-politie het zou zien, zou hij meteen in de boeien geslagen worden. Afzonderlijk zou er niets mis zijn met het shirt en de broek die hij droeg. Maar ieder met een beetje gevoel van kleur zou de kleurcombinatie van oranje en rood vermijden. Met name op een lichte huid. Om het geheel af te maken, droeg hij daar ook nog eens een groen jasje overheen. Kan je het je voorstellen? Alle haren op mijn arm gingen overeind staan toen ik deze kleurrijke mismatch de deur uit zag lopen.

Je kan er maar beter om lachen

Na dit incident heb ik mijn beste vriendin, Sasha, opgebeld. Die heeft vaak een vergelijkbare situatie met haar man Freek. Het is altijd hilarisch om elkaar op de hoogte te brengen van de grote mode blunders van onze wederhelften. Nadat we samen gelachen hadden om mijn beeldende beschrijving van Harrald, vroeg ik haar hoe haar man vandaag de deur uit ging. Toen vertelde Sas dat hij de laatste tijd best goed gekleed de deur uitgaat. Mijn mond viel open van verbazing. Hoe dan?!

De oplossing van Sasha

Freek had natuurlijk niet ineens een goede smaak ontwikkelt. Dat zou te mooi zijn om waar te zijn. Maar Sasha had het spel slim gespeeld.  Ze had Freek zo ver gekregen samen te winkelen. Verkapt als dagje uit, waren ze samen de stad in getrokken.

Freek draagt graag fel gekleurde poloshirts, had Sasha uitgelegd. En die mocht hij dan ook zelf uitzoeken. Daarnaast had Sasha aangedrongen wat truien voor heren te kopen. Die waren juist in een neutrale tint. Omdat je vaak een trui over een polo aan draagt, zwakt dat de heftige kleur een beetje af. En een fel gekleurd kraagje als accent is juist wel leuk!

Kleren maken de man

Dus heb jij ook een man met een twijfelachtige kleding stijl? Volg dan eens Sasha’s advies op en ga samen een dag winkelen. Belangrijk is om hem die dag centraal te zetten. Geef hem het gevoel dat hij alles mag kiezen. Maak op het juiste moment de complimentjes die hij zo graag hoort. Kap zijn ideeën niet zomaar af, maar geef hem eerder een subtiele ‘nudge’ in de goede richting. En speel het spelletje slim, net als Sasha! Is hij heel stellig in bepaalde kleidngstukken? Prima, zolang jij er een goede match bij kan vinden!