Huisaanpassingen waarmee je ook geld bespaart? Lees ze hier

Het is voor veel mensen een droom, het kopen van een eigen huis. Maar goedkoop is het niet!  Denk aan de kosten voor het kopen van een huis, maar ook onderhoudskosten en energie- water- en afvalkosten. Gelukkig zijn er veel manieren die ervoor zorgen dat je kunt besparen op de kosten van je huis. Het vergt hier en daar misschien wat investering, maar op de lange termijn zul je er veel geld mee besparen. Daarnaast zijn deze oplossingen vaak ook nog eens hartstikke duurzaam en daardoor ook klimaatvriendelijk. Ben je benieuwd welke aanpassingen je in je huis kunt doen om geld te besparen? Je leest het in deze blog!

Isoleren kun je leren

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warme die uitgestraald wordt vanaf een radiator voornamelijk naar de voorkant wordt uitgestraald, in plaats van dat het ook naar de achterkant uitstraalt. Op deze manier gaat alle warmte naar de kamer, en heeft u dus minder verwarmingskosten nodig om een ruimte te verwarmen.

Vloerisolatie is een van de meest voorkomende manieren van isoleren. Het grootste gedeelte van de warmte in de vloer wordt verloren door uitstraling naar koude bodems en funderingsmuren. Door je vloer te isoleren heb je hier geen last meer van en hou je de warmte goed vast in huis.

Ook muurisolatie is een veel voorkomende manier van isolatie. Ook dit bespaart veel geld  en zorgt ervoor dat de verwarming in je huis duurzamer verloopt.

Besparen op je stroom kosten

Zonnepanelen plaatsen (of laten plaatsen) is ook een manier om je energiekosten te laten dalen. Daarnaast zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu, je wekt er geen energie mee op maar gebruikt wat de natuur je geeft. Zorg er wel voor dat je goed in kaart brengt hoe veel stroom je nodig hebt, en of je dak genoeg zonlicht opvangt.

Je kunt er ook voor kiezen om eerst te besparen op je stroomkosten door slimme oplossingen in huis te doen. Bijvoorbeeld kiezen voor zuinige apparatuur zoals een zuinige wasmachine en koelkast. Daarnaast is het wel zo slim om ook bijvoorbeeld ledlampen te gebruiken, deze besparingen kosten je een hoop geld en zijn qua investering ook te overzien.

Zoals eerder gezegd in deze blog is het besparen op je kosten van je huis in eerste instantie een investering. Je moet er dus ook even goed over nadenken wat de beste manier is voor jouw situatie. We hopen je geïnspireerd te hebben met deze blog!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Waardeloze iPhone hoesjes!

Het zoeken naar een stevig hoesje voor je iPhone is altijd lastig, omdat de...

4 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf en daarom is het juist extra...

Verhuizen naar het buitenland? Zo doe je dat.

Een tijdje naar het buitenland: een droom van velen. Hoewel het kleine Nederland veel...

3x de lekkerste cocktails zelf maken

Nu we al wat maanden voornamelijk thuis zitten, kan de verveling wel eens toeslaan....

3 tips om het jojo-effect te voorkomen

Heb jij in de coronatijd iets te veel gegeten dan eigenlijk goed voor je...

Kinderen maak je pas echt blij met Schleich

Ben je op zoek naar het leukste cadeau om te geven aan een kind?...

Categoriën