Let hierop met een pakket versturen

0
729

Misschien denk je dat het versturen van een pakket zo is gedaan. Dit ligt er een beetje aan wat er in het pakket zit. Wanneer je een regulier pakketje wil verzenden zonder gevaarlijke stoffen, bijzondere afmetingen of breekbare goederen erin is het inderdaad niet per se de meest lastige taak. Wanneer dit echter wél het geval is, is het handig om even goed op te zoeken hoe je een pakket moet versturen. Wil je weten waar je rekening mee moet houden tijdens het versturen van een pakket? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Post of pakket?

Allereerst is het misschien goed om te kijken of je post gaat verzenden, of een pakketje. Nu denk je wellicht ‘wat is het verschil?’. Het is een kleine nuance, maar post geld tot een bepaald aantal grammen (0-2000 gram) en afmetingen (max. 38×26,5×3,2). Als jouw pakketje meer weegt dan twee kilo of groter is dan de afmetingen die hierboven staan beschreven, verstuur je een pakket.

Binnenkant van de verpakking

Met het versturen van een pakket komen bepaalde eisen kijken voor zowel de binnen- als buitenkant van het pakket. Zo moet je een pakket versturen dat goed en stevig ingepakt zit, ook van binnen.

Zorg er daarom voor dat je altijd genoeg opvulmateriaal in de doos doet. Je wilt namelijk zo min als mogelijk ruimte tussen hetgeen wat je verstuurt en de doos waarin het zit hebben. Op deze manier voorkom je dat het alsnog kan breken, beschadigen of op een andere manier in slechte staat aankomt bij de ontvanger van het pakket.

Ook kan je aan de buitenkant van het pakket maatregelen nemen om er zeker van te zijn dat het veilig wordt verstuurd en heel aankomt.

Buitenkant van de verpakking

Aan de buitenkant van de verpakking kan je namelijk bepaalde stickers plakken of tekst schrijven waardoor duidelijk wordt voor de vervoerder dat er een breekbaar of gevaarlijk product in de doos zit. Het is jouw plicht om het pakket hiervan te voorzien wanneer je weet dat het product wat je verstuurt gevaarlijk of breekbaar is.

Verder is het belangrijk dat je de sticker met barcode en adres duidelijk en goed zichtbaar op het pakket laat zien. Wanneer je dit niet doet kan het zo zijn dat de vervoerder het pakket kan weigeren. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Mocht het zo zijn dat dit toch gebeurt of de ontvanger het pakket weigert, is het nodig dat jij ervoor hebt gezorgd dat het retouradres ook duidelijk op de verpakking terug gevonden kan worden.