Op vakantie in eigen tuin

0
232

Het ziet er naar uit dat we deze zomer in Nederland blijven. Hoewel de lockdown maatregelen steeds verder beginnen te versoepelen, zien wij het nog niet zo snel gebeuren dat wij deze zomervakantie allemaal weer massaal het vliegtuig naar warme oorden kunnen pakken. Maar niet getreurd, er staat een warme zomer voor de boeg en deze periode kun je dus ook prima besteden in je eigen achtertuin. Wij geven je graag wat ideeën om het beste eruit te halen!

Relaxen in de tuin

Om lekker van je vakantiedagen te kunnen genieten in je eigen tuin is het belangrijk dat je daar natuurlijk ook goed kunt ontspannen. Het is dus de hoogste tijd om je huidige tuinmeubilair eens goed onder de loep te nemen. Essentieel voor elke tuin is ten eerste een goede, robuuste tuintafel set. Met een stevige, grote eettafel en lekker zittende stoelen voor buiten kom je namelijk heel wat zomerdagen door. Ook als je geen vakantie hebt, kun je met een tuintafels et elke avond buiten eten of misschien zelfs nog even buiten ontbijten voordat je naar werk gaat. Natuurlijk is dit ook een perfecte plek voor het geven van dinner parties met vrienden of het organiseren van een BBQ.

Naast de tuintafel zijn goede chill-stoelen ook van groot belang. Vereiste is dat deze lekker zitten én liggen, zodat jij hier uren kan bakken of een goed boek kan lezen. Heb jij nog geen fijne tuinstoelen in je tuin? Dan kunnen wij het zeker aanraden om daarin te investeren deze zomer.

Verkoeling opzoeken

De hele dag in de zon zitten, dat houdt natuurlijk niemand vol. Daarom is het ook belangrijk om aan de nodige verkoeling te denken. Koop bijvoorbeeld een grote parasol, een partytent of een schaduwdoek, zodat je altijd een plekje in de schaduw kunt vinden. De zomers in Nederland worden ook steeds warmer. Afgelopen zomer heeft de temperatuur regelmatig bijna 40 graden aangetikt en dat is iets wat we ook voor deze en toekomstige zomervakanties kunnen verwachten. Wij raden dan ook aan om te zorgen voor mogelijkheden tot waterpret.

Dit kan heel simpel: plaats een sproeier in de tuin, waar de kinderen in badkleding doorheen kunnen rennen en springen. Of koop een opblaasbaar zwembad. Heb jij echter een grote tuin en veel ruimte tot je beschikking? Dan kan het interessant zijn om na te gaan denken over een meer permanente oplossing. Online is veel informatie beschikbaar over betaalbare inbouw zwembaden die je zelf in je tuin kunt plaatsen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Stassar, een specialist op het gebied van dit soort zwembaden. Dit aanbod maakt het aanleggen van een eigen zwembad wel heel aantrekkelijk én eindeloze waterpret gegarandeerd!