Een lekker bakkie koffie!

  0
  684

  Voor sommige mensen onder ons is koffie een noodzakelijk goed. Zonder een bakkie koffie in de morgen, zal de dag verlopen met enorm veel zorgen. Koffie wordt dan ook wel eens gekscherend de benzine van de kantoorarbeiders genoemd. Uiteraard is koffie niet alleen op kantoor van groot belang, ook in allerlei andere omstandigheden en werkgelegenheden wordt het zwarte goud als zeer noodzakelijk beschouwt. Voor mij geld precies ditzelfde, elke ochtend heb ik toch wel even een goede kop koffie nodig om scherp aan de dag te beginnen. Toch is koffie niet alleen maar een noodzakelijk goed om de dag op te starten, koffie is er natuurlijk in verschillende soorten en smaken en iedere soort past dan wel weer bij een bepaald moment in de week. Binnen deze momenten verschilt koffie dan ook sterk van doel. Ben jij benieuwd hoe mijn gedrag en beleving er ten opzichte van koffie gedurende een week uitziet? Lees dan snel verder!

  Noodzakelijk genieten

  Allereerst is koffie voor mij 's ochtends de manier om goed wakker te worden. Ik denk vaak dat dit komt omdat ik eigenlijk al jaren op rij begin met een kopje koffie in de morgen. Het is inmiddels een traditie geworden waar ik dan ook niet graag van afwijk. Toch is de beleving bij mijn eerste kopje koffie op het werk vaak heel anders dan thuis. Veel bedrijven hebben niet het budget voor een luxe koffiezetapparaat en dure koffiebonen. Vaak is de koffie enigszins slap, maar omdat er cafeïne inzit neem ik toch altijd gauw een bakkie. Heel anders is het al als ik bijvoorbeeld een ochtendje later begin en de tijd heb om een goede kop koffie te halen. Bij een bekende barista haal ik dan een lekkere koffie met een smaakje en daar kan ik dan ook echt van genieten. Het gaat dan niet meer puur om de cafeïne, maar wel om de heerlijke smaak!

  Na een lange dag

  Nog weer anders is mijn beleving van koffie na een lange dag. Na hard gewerkt te hebben, plof ik neer op de bank met een heerlijke kop koffie uit mijn eigen luxe koffiezetapparaat. Zelf ben ik een enorme fan van lavazza koffie en voor mij is dit dan ook echt een beloning na een werkdag. Als ik dan ook eenmaal die kop koffie op heb, dan voel ik gelijk weer wat energie door me heen stromen. Even sporten, daarna even tv kijken en dan weer slapen. Morgen wacht weer een heerlijke dag met het zwarte goud!