Op vakantie in eigen land

In de huidige tijd is reizen naar het buitenland iets wat we even minder kunnen doen. Aan de ene kant is dat misschien balen, maar aan de andere kant heeft Nederland ook enorm veel moois te bieden. Met mooi zomersweer valt er genoeg te beleven in ons land. Ga eens een dagje naar Amsterdam, de stad bezoeken is enorm leuk, maar ook een dagje op het terras doorbrengen zorgt voor de nodige ontspanning. Heb je kinderen? Dan is er ook genoeg te doen in Nederland. Bezoek eens één van de diverse grote kinderspeeltuinen die zich in Nederland bevinden. Je laat de kinderen lekker de hele dag ravotten, rennen en vliegen en je zult zien, ze zullen die nacht slapen als roosjes. Wil je er toch een beetje een vakantie van maken? Verblijf dan eens een weekje in één van de vele vakantieparken die Nederland rijk is. Benieuwd wat je nog meer kunt doen in eigen land? 

Met kinderen

Hierboven werd al even benoemd om een vakantie met kinderen in één van de vele vakantieparken in Nederland door te brengen. Uiteraard kun je ook nog veel meer dingen doen. Tegenwoordig hebben veel pretparken, maar ook dierentuinen op hun locatie ook nog een soort van vakantiepark. Sommige dierentuinen hebben zelfs van zulke mooie vakantieparken waar je wakker wordt met uitzicht op de giraffes of neushoorns. Pretparken bieden vaak als extraatje aparte openingstijden van het park aan. Wil je op een drukke dag niet in de rij staan? Dan is het park 's avonds geopend en de kinderen kunnen alle attracties bezoeken zonder in de rij te hoeven staan. Overdag kun je ze meenemen naar het bos of het strand en dan 's avonds is het tijd voor wat spanning. Ook op een gewoon vakantiepark is genoeg te beleven, denk bijvoorbeeld aan het subtropisch zwemparadijs.

Zonder kinderen

Zonder kinderen is er ook genoeg te beleven in Nederland. Veel volwassenen vinden het heerlijk om even zonder de drukte van kinderen op vakantie te gaan. Tegenwoordig hebben heel veel vakantieparken een adult-only zone. Hier zijn geen kinderen toegestaan en volwassenen kunnen hier naar hartelust uitrusten. Ook worden culinaire reisjes door Nederland steeds populairder. In bepaalde streken ga je gedurende een lang weekend door verschillende plaatsen heen, met allemaal hun culinaire hoogstandjes. Door deze reis te ondergaan, kom je op plaatsen waar je normaal niet komt en eet en drink je ook nog eens dingen die je normaal niet zo snel zou kiezen. 

Er is keuze genoeg in Nederland. Ik wens je alvast een fijne vakantie in eigen land!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Waardeloze iPhone hoesjes!

Het zoeken naar een stevig hoesje voor je iPhone is altijd lastig, omdat de...

4 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf en daarom is het juist extra...

Verhuizen naar het buitenland? Zo doe je dat.

Een tijdje naar het buitenland: een droom van velen. Hoewel het kleine Nederland veel...

3x de lekkerste cocktails zelf maken

Nu we al wat maanden voornamelijk thuis zitten, kan de verveling wel eens toeslaan....

3 tips om het jojo-effect te voorkomen

Heb jij in de coronatijd iets te veel gegeten dan eigenlijk goed voor je...

Kinderen maak je pas echt blij met Schleich

Ben je op zoek naar het leukste cadeau om te geven aan een kind?...

Categoriën