Ontkalkers voor koffiemachines voor lange levensduur machine

Wil je als koffiefanaat van je vers bakje koffie blijven genieten, dan moet je de koffiemachine regelmatig ontkalken. Liefst enkele keren per maand om de levensduur van je machine te verlengen en van je vertrouwde koffiesmaak te kunnen blijven genieten. Want hoe minder kalk je machine bevat hoe smakelijker je koffie. Maar wat zijn nu de beste ontkalkers voor je koffiemachine?

Wanneer je koffiemachine ontkalken?

Hoe langer je met het ontkalken van je koffiemachine wacht, hoe groter de schade en hoe slechter de smaak en het aroma van je favoriete soort koffie. Teveel kalk beïnvloedt je koffie op vele manieren. Kalkt zorgt er ook voor dat je koffiezetapparaat zijn optimale temperatuur niet meer bereikt. En de juiste temperatuur is nodig voor de beste smaak uit je koffiemengsel te halen. Koffie die niet op de juiste temperatuur werd verwarmd smaakt bitter en ruikt zuur.

De hardheid van het gebruikte water

Water bevat vooral mineralen waaronder calcium en magnesium. Die zijn verantwoordelijk voor de vorming van kalk op het verwarmingselement van je koffiemachine. De hardheid van het gebruikte water speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe harder dat water hoe meer kalk in je machine en hoe groter de schade die het veroorzaakt.

Veel gebruikte reinigingsmiddelen die je koffiemachine ontharden 

Koffiemachines kun je op vele manieren reinigen en ontkalken. Het soort ontkalker hangt grotendeels af van het type koffiemachine. Veel gebruikte reinigingsmiddelen zijn vooral

  • Citroenzuur
  • Witte azijn
  • Commerciële ontkalkingsmiddelen

Koffiemachine ontkalken met professioneel ontkalkingsproduct

Een professioneel ontkalkingsmiddel voor de koffiemachine is verkrijgbaar in vloeistof-, poeder- en tabletvorm, speciaal ontworpen om de zwaarste kalkaanslag in het waterreservoir en in de onderdelen van je koffiemachine te verwijderen zonder die te beschadigen. Meng het product gewoon met water, voeg het toe aan het waterreservoir van de koffiemachine en spoel grondig na. Je kunt onmiddellijk daarna weer ongestoord van het heerlijkste kopje koffie genieten. De meeste van deze producten werden getest op verschillende koffiemachines en zijn ontworpen om ze snel en veilig te ontkalken. Deze producten zijn reukloos en niet giftig.

Kalkaanslag voorkomen

Je kunt kalkaanslag in je koffiemachine voorkomen door het water te filteren. Deze waterfilters zijn niet zo duur en verlengen de levensduur van je koffiemachine. Je herkent ze aan hun filterpot. Maar met de beste waterfilter kun je kalkvorming toch niet volledig voorkomen. Je zult je koffiemachine ook dan moeten blijven ontkalken maar niet zo vaak als zonder een filter.

Niet alle koffiemachines moeten ontkalkt worden

Toch moeten niet alle types koffiemachines onthard worden. Dat is alleen het geval voor filterkoffiemachines. Koffiemachines uitgerust met een  vast pompgedeelte moeten na langdurig gebruik uiteindelijk toch ontkalkt worden. De beste ontkalkers voor koffiemachines koop je online zoals op waterfilterwinkel.com.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Ongestoord binnen ontspannen met screens

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we...

Unieke onderdelen voor je badkamer

Een badkamer moet er fris en schoon uitzien. Daar doe je natuurlijk alles aan....

Categoriën