8 interieurtips voor de zakenvrouw

0
531

De tijd dat vrouwen geen of nauwelijks rechten hadden, ligt al ver achter ons. Veel vrouwen in de geschiedenis bewijzen dat ook zij zelfstandig hun mannetje kunnen staan. Dit geldt vooral voor de huidige zakenvrouwen. Toch is de rolverdeling nog lang niet altijd even eerlijk. Waar mannen vaak al hun tijd aan hun werk kunnen besteden, hebben veel zakenvrouwen naast hun drukke baan, ook nog de zorg voor hun gezin. Dit heeft gevolgen voor veel zaken, waaronder het inrichten van het interieur. Daarom vindt u hieronder 8 interieurtips voor zakenvrouwen voor het managen van hun functie én het gezin.

1. Een werkruimte in huis

Zakenvrouwen zijn ook vaak werkende moeders. Aangezien nog niet in ieder gezin de man het gehele huishouden en verzorging van kinderen op zich neemt, is het belangrijk dat vrouwen thuis kunnen werken. Dit gaat uiteraard niet altijd gemakkelijk aan de keukentafel, waaraan het gezinsleven zich afspeelt. Een aparte werkruimte in huis is nodig. Als u een kamer over heeft, kunt u hier gemakkelijk een eigen werkruimte van maken en op uw manier inrichten voor het ongestoord werken. Maar niet iedereen heeft een kamer over. Wanneer u wel ruimte over heeft in de woonkamer, probeer dan hier een rustige hoek te creëren. Er zijn tegenwoordig mooie wandsystemen te koop, zodat u een werkhoek kunt afsluiten. Wanneer u niet aan het werk bent, kunt u het wandsysteem openen, zodat de werkhoek weer bij de woonkamer wordt betrokken.

2. Harde vloeren zijn praktisch en stijlvol

De vloer is een basisonderdeel van het interieur. Zakenvrouwen die weinig tijd hebben om het huishouden te doen, zullen een goede beslissing moeten maken om passende vloeren voor de woning te kiezen. Wanneer u weinig tijd heeft, dan zijn harde vloeren de meest gemakkelijke oplossing. Harde vloeren zijn gemakkelijk en snel te stofzuigen en te dweilen, beter dan wanneer u kiest voor tapijt. Welke vloeren zijn hiervoor het meest geschikt? Dit is vooral afhankelijk van welke interieurstijl u heeft. Erg populair zijn houten vloeren, zowel massief houten vloeren als laminaatvloeren. Tegenwoordig zijn er ook veel vinylvloeren in imitatiehout. Deze kunnen heel eenvoudig met een kliksysteem geïnstalleerd worden. Heeft u een strakke en moderne interieurstijl? Dan zijn gietvloeren erg geliefde vloeren. Dit zijn mooie stijlvolle en naadloze vloeren die gemakkelijk in onderhoud zijn.

3. De keukeninrichting

Steeds vaker is de keuken de centrale plek in huis waar het gezinsleven zich afspeelt. Vooral wanneer u een open keuken heeft, dan wordt de woonkamer vaak bij de keuken betrokken. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van de keuken. De keuken moet praktisch zijn, maar moet ook stijlvol zijn en bij uw woonkamerinterieur passen. Misschien heeft u de eettafel in de keuken staan en werkt u hieraan? Dan is een goed ingerichte keuken belangrijk. U moet goed kunnen werken, maar ook uw keukentaken kunnen uitvoeren. Tevens moet de keuken er goed uitzien voor uw online vergaderingen. U kan bijvoorbeeld gebruik maken van een kookeiland en in het verlengde hiervan een mooi werkblad in corian of eik voorzien. Het materiaal van de keukenkast is ook belangrijk voor de uitstraling en moet in harmonie zijn met het werkblad of de eettafel. Een rustieke keuken straalt rust uit en past uitstekend in een klassieke of landelijke interieurstijl.

4. Interieurkleuren

De kleuren die in interieurs worden gebruikt, zijn vooral afhankelijk van de interieurstijl. Als zakenvrouw heeft u misschien wel een zakelijke, moderne en strakke interieurstijl. Het is dan belangrijk om niet teveel gebruik te maken van felle kleuren. Dit is sowieso niet verstandig als u veel thuiswerkt. U heeft dan baat bij een rustige omgeving. De basiskleuren wit, grijs, beige en eventueel zwart zijn voor ieder interieur geschikt. U kunt wel afwisselen met andere en felle kleuren naar wens, maar gebruik dit vooral als contrasterende kleur. Laat deze kleuren ook terugkomen in uw woonaccessoires.

5. Sfeervolle en goede werkverlichting

Als u veel vanuit huis werkt, dan is goede verlichting zeer belangrijk. Natuurlijk daglicht is het beste licht, maar niet altijd mogelijk. Tijdens het werken of een online vergadering heeft u goede verlichting nodig. Deze verlichting moet voor voldoende zicht zorgen en mag niet de oorzaak zijn dat u vermoeide ogen of andere gezondheidsklachten krijgt. Werkt u in de keuken, dan heeft u sfeervolle verlichting voor de keuken nodig om te werken, maar ook voldoende verlichting tijdens het koken. Welk soort verlichting u ook kiest, het kan raadzaam zijn om een dimmer achter uw verlichting te plaatsen. U kunt hiermee de lichtsterkte gemakkelijk instellen.

6. Open raambekleding zorgt voor voldoende daglicht

Zoals u al kon lezen, is daglicht in huis voor zakenvrouwen erg belangrijk als zij thuis werken. Daglicht is het meest gezonde licht dat u kunt hebben. Uw raambekleding speelt hier een belangrijke rol in. Zware gordijnen kunnen mooi staan bij uw interieurstijl, maar zorgen er ook voor dat er minder daglicht binnenkomt. Hang daarom open raambekleding in de vorm van rolgordijnen, vouwgordijnen of luxaflex op. Deze vormen van raambekleding kunt u overdag geheel openen en zorgen ´s avonds voor een sfeervolle uitstraling.

7. Planten brengen sfeer in uw woning

U kunt een hardwerkende zakelijk ingestelde vrouw zijn, ook u houdt van sfeer, zoals sfeervolle verlichting voor de keuken of leuke woonaccessoires. Ook planten mogen niet ontbreken en dan maakt uw interieurstijl niet uit. Planten zorgen voor de nodige gezelligheid en zijn bovendien erg gezond. Planten zuiveren de lucht en dit heeft een gezonde werkomgeving thuis tot gevolg. U hoeft hiervoor niet eens uw hele woonkamer vol te zetten met planten, met één grote plant heeft u altijd een blikvanger in uw woonkamer staan.

8. Een mooi schilderij aan de wand

Heeft u een online vergadering, dan moet u rekening houden met de achtergrond die in beeld komt. Met een mooi schilderij als achtergrond bij uw werkplek, kunt u online vergaderen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoe uw woning in beeld komt. Een of meerdere schilderijen doen het in iedere interieurstijl goed en dan maakt het niet uit of u nu kiest voor klassieke of moderne kunst.