Efficiënter de dag door

0
575

We hebben het allemaal druk. We hebben volle levens met vrienden, familie, hobby’s, sporten werk en natuurlijk onze carrières. Een druk leven is leuk maar kan ook voor stress en uiteindelijk zelfs een burnout zorgen. Daarom is het belangrijk om ook ruimte te houden voor rustmomenten en jezelf aan te leren hoe je efficiënt de dag door kunt komen. In dit artikel bespreken we de beste manieren waarop je efficiënter de dag door kunt komen. Op deze manier kun je stress verminderen en tegelijkertijd meer tijd vrijhouden voor de leuke dingen in het leven.

Dag voorbereiden

Door de avond van tevoren alvast de volgende dag voor te bereiden krijg je een productieve start. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kleren en spullen al klaarliggen en dat er geen afwas meer gedaan hoeft te worden. Een andere tip is om alvast de ontbijttafel te dekken. Maar het gaat ook om mentale voorbereiding. Denk alvast na wat de volgende dag gedaan moet worden en maak een kort lijstje. Op deze manier ga je ook rustiger naar bed en slaap je beter. Wat ook weer zorgt voor betere productiviteit.

Wees efficiënt in de dagelijkse taken

Naast alle belangrijke en leuke dingen in ons leven, zoals werk en hobby’s, hebben we natuurlijk ook gewoon dagelijkse taken. Denk aan boodschappen doen, schoonmaken, de was draaien enzovoorts. Door deze kleinere taken efficiënt aan te pakken kun je ook een hoop tijd vrijmaken. Doe dit bijvoorbeeld met boodschappen bestellen. Je kunt je boodschappen gewoon thuis laten bezorgen. Dit scheelt veel tijd. Houd je huis ook bij. Door elke dag 10 minuten op te ruimen en schoon te maken hoef je in het weekend een stuk minder tijd te besteden aan een grote schoonmaak. Ook kun je online bloemen sturen, kleding kopen, enzovoorts. Het is dus handig om veel te laten bezorgen. Dit zal flink in tijd schelen.

Begin met taken waar je tegenop ziet

Mensen ervaren vaak dat een dag niet productief verloopt omdat ze moeten beginnen met een taak waar ze erg tegenaan zitten te hikken. Dit uitstelgedrag leidt ook bij andere taken tot verminderde productiviteit. Vaak voelt het aan het einde van de dag toch onbevredigend. In dit geval is het verstandig om de dag te beginnen met taken waar je tegenop ziet. Als je deze taak achter de rug hebt zul je opgelucht zijn en ook meteen een stuk productiever aan de rest van de dag beginnen.