Nieuwe tegels kiezen voor je klusproject

0
244

Vanaf het moment dat er coronamaatregelen ingevoerd werden zagen we de ontwikkeling ontstaan: velen gingen klussen. Nu we toch nauwelijks de hort op konden, vonden we eindelijk de rust om ons te zetten tot de aanpassingen in huis die al een tijd op ons to-do-lijstjes stonden. Mensen die hun huizen op verschillende wijzen gingen verduurzamen, maar ook tuin- en bestratingsklussen waren afgelopen maanden populair. Eindelijk die nieuwe vloer erin, eindelijk die frisse laag verf op de muren. Het geeft zoveel voldoening, want het voelt niet alleen goed de klus definitief van je to-do-lijst af te strepen, maar je geniet ook van de mooie nieuwe uitstraling die je huis heeft gekregen. Aangezien we nog volop in deze klus-rage zitten, wijden we deze blog volledig aan het vinden van de geschikte tegels voor je wanden en vloeren.

Voor welke uitstraling wil je gaan?

De eerste vraag die opdoemt als je je voor de keuze staat welke tegels je wil kopen voor je nieuwe vloer, is welke sfeer je ermee wil creëren. Het verdient dan aanbeveling bij een tegel outlet te gaan kijken. Daar hebben ze alle soorten tegels op voorraad en bieden deze aan voor een scherpe prijs. Om je de woonkamer een warme sfeer mee te geven, wordt vaak gekozen voor de vloertegel met houtlook in de kleuren beige en taupe. Wil je juist een strakke en moderne look, dan kan je dat tot stand brengen met tegels in grote formaten als 60×60 of 80×80 cm en dan in de kleurstellingen antraciet en grijs. Of ga voor de authentieke Hollandse witjes. Met deze vierkante tegeltjes die in verschillende kleuren te krijgen zijn, krijgt je keuken een prachtig landelijke uitstraling. Ze zijn qua kleurstelling goed te mixen, waardoor je de ruimte nog meer een eigen karakter kan geven.

Accenten aanbrengen

Je kan je vloer nog unieker maken door accenten aan te brengen. Dit kan op verschillende manieren. Als eerste voorbeeld nemen we keramisch parket, waarmee je de vloer van je woonkamer bijvoorbeeld een mooie houtlook kan geven. De tegels zijn in verschillende kleuren en formaten te krijgen, waardoor je een heel eigen stijl kan neerzetten. Breng bijvoorbeeld extra accent aan door de kiezen voor de keramische tegel in mauve blauw of creëer een vissengraatmotief met het formaat 8×44 cm en combineer daarbij mooie kleurnuances. Kleine ruimtes in huis zijn geschikt om specifieke accenten aan te brengen, zoals in de badkamer, de keuken en de wc. Dit kan je bewerkstellingen met verscheidene decor-vloertegels. Je kan een genuanceerd accent aanbrengen door voor zwarte tegels met licht gespikkeld design te kiezen of juist een mooi statement maken met een vintage motief op de tegels. Leef je uit en kies waar je blij van wordt!