Leuke date-ideeën

0
574

Met je geliefde iets leuks gaan doen is voor iedereen heerlijk. Even samen er tussenuit, weg van alle zorgen, genieten van elkaar. Samen uit eten, naar de bioscoop, of heel iets anders. Soms raken de ideeën alleen een beetje op, of kan je simpelweg geen goed moment vinden om samen iets leuks te doen. We geven hier de beste tips voor hoe je juist die momenten er tussenuit pikt en even je tijd neemt voor elkaar!

Met de feestdagen

Met feestdagen zoals sinterklaas, kerst en oud en nieuw zijn we zoveel bezig met familie en stressen over cadeaus dat we onze geliefde soms vergeten. Ik vind het zelf dus altijd belangrijk om juist rond die tijd ook één avond samen iets te vieren. Bijvoorbeeld met kerstavond voordat de échte kerstdagen beginnen, met oud en nieuw of juist in begin december voordat alle stress begint. Maar eigenlijk is het met élke feestdag leuk om elkaar even in het zonnetje te zetten. Denk aan Pasen bijvoorbeeld. Als je relatiegeschenken met Pasen voor op het werk koopt, waarom dan niet ook voor je geliefde iets extra's doen? Bijvoorbeeld Paaschocolade bestellen kan gemakkelijk online, je hoeft er dus vrijwel niks voor te doen, en zo kun je je geliefde toch verrassen. Ondanks dat je de feestdag verder misschien niet viert, een mooi excuus om eens iets leuks voor elkaar te doen!

Met een verjaardag

Het lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar als je partner jarig is moet je die natuurlijk even extra in het zonnetje zetten. Verjaardagen zijn alleen helaas maar één dag en niet een paar weken zoals met de feestdagen het geval is. Die ene dag wordt vaak aan familie en vrienden en alles tegelijk gewijd. Maar neem je partner dan bijvoorbeeld de dag vóór zijn of haar verjaardag mee uit eten of iets leuks doen. Extra leuk in de avond, zodat je hem of haar om middernacht meteen als eerste kunt feliciteren! Als je een mooi cadeau hebt gekocht is die misschien ook wel leuker om op dat moment te geven – op een drukke familieverjaardag valt die anders zo weg tussen alle andere cadeaus!

Zomaar

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je altijd, in het alledaags leven, op ieder moment, er voor elkaar bent en aan elkaar denkt. En niets is leuker dat dit zomaar uit het niets ineens even aan iemand laten weten. Heb je samen een vrije dag en wilde je eigenlijk samen bankhangen? Organiseer een leuke verrassing. Ga samen schaatsen, naar het museum of naar een leuke film. Winkelen in een andere stad, misschien wel een nachtje in een hotel slapen. Gewoon even samen ertussenuit, zonder dat je daar een bepaalde datum of context voor nodig hebt. Dat is het állerleukst!