Inpakken voor de wintersport!

0
711

Het is weer helemaal de tijd van het jaar waar iedereen vertrekt naar de mooiste besmeeuwde berglandschappen. We hebben in Nederland dan misschien wel geen witte kerst gehad, maar inmiddels weten we gelukkig beter en trekken we massaal de bergen in in de kerstvakantie. Even verstand op nul, genieten van de prachtige sneeuw en lekker sporten, maar daarna ook extra warm en knus in je hutje genieten van de feestdagen sfeer! Maar wat neem je allemaal mee? We zetten de essentials voor je op een rijtje!

Neem warme kleding mee!

Oke, we geven toe, het lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat men wintersport kou aanziet voor Nederlandse kou. Je bent hier misschien gewend om een sweater aan te hebben, en hier is het ook koud, dus daar pak je voor in. Maar als je daar eenmaal aankomt in de Alpen of een ander mooi koud gebied zie je al snel dat dat toch niet helemaal te vergelijken is! Je hebt natuurlijk een skipak of andere kleren voor het sporten bij je, maar ook als je gewoon naar buiten gaat is het slim om iets écht warms mee te nemen.

Een goede zonnebril

Een zonnebril associeren we normaal meer met het inpakken voor een zon zee strand-vakantie. Je zal dus al snel vergeten dat dit óók iets is wat je op wintersport heel hard nodig hebt! Je zit zo hoog in de bergen dat er weinig wolken zijn, dus de zon is lekker fel. Daarbij weerkaatst de witte sneeuw dit licht erg goed, dus je word eigenlijk van alle kanten verblind zonder zonnebril. Ook als je hier normaal niet zo van bent, is het gelukkig makkelijk om online goedkope zonnebrillen heren te kopen. Bijvoorbeeld op sunnyglasses.com vind je een enorm aanbod mooie zonnebrillen, voor toegankelijke prijzen. Zo besteld, nog net op tijd om mee op wintersport te nemen!

Een goed humeur!

Oke, oke, misschien niet iets wat je echt in kunt pakken, maar het is wel een belangrijke. Zeker als het je eerste keer wintersport is of een van je eerste keren, kan het erg frustrerend zijn als het allemaal niet lukt. Skieën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel techniek vereisen, dus de kans is klein dat het allemaal in een keer lukt. Maar niet getreurd, uiteindelijk gaat het allemaal niet zo zeer om het sporten zelf. De gezelligheid eromheen is ook een heel belangrijk onderdeel van iedere wintersportvakantie!