Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

0
184

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een goed idee. Een kunststof kozijn is onderhoudsvrij en blijft altijd mooi. Je hebt er geen omkijken meer naar. En dat is natuurlijk goed nieuws. De tijd dat je iedere paar jaar op een ladder en met een schuurapparaat al je kozijnen moest schuren, behandelen tegen houtrot en daarna nog een keer schilderen, is gelukkig voorbij. In het begin waren mensen niet heel enthousiast over kunststof kozijnen. En dat is begrijpelijk. De eerste exemplaren waren nu niet direct mooi om te zien. Ze functioneerden, maar daar was wel alles mee gezegd. Gelukkig zijn ook die tijden veranderd.

Een kunststof kozijn in de juiste stijl

Heb je een jaren '30 woning? Dan wil je natuurlijk geen opvallende kunststof kozijnen. Je wilt dan een kunststof kozijn dat past bij de uitstraling van je huis. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende manieren waarop het kunststof kozijn in elkaar gezet is. De verbindingen bepalen een groot deel van de sfeer. Kies je voor een retro-verbinding, dan zullen de kunststof kozijnen goed passen bij jouw jaren '30 huis. Maar ook de kleur is van belang. Nog niet zo heel lang geleden kon je kunststof kozijnen alleen maar in hard, glad wit bestellen. Er waren nog geen andere mogelijkheden. Dat is met de meer dan 300 kleuren (!) die nu beschikbaar zijn gelukkig wel anders.

Laat direct een hor plaatsen

Het is geweldig als je ramen open kunnen zodat je goed kunt luchten. Even alle mufheid uit je huis en frisse lucht erin. Maar wat nu als met die frisse lucht ook muggen en andere insecten besluiten om bij jou binnen te gaan wonen? Dat kan nooit jouw plan geweest zijn. Bij het bestellen van een kunststof kozijn kun je er direct een perfect passende hor bij bestellen. Ook goede zonwering is een optie. Zo hou je de warmte buiten en laat je de frisse lucht binnen.

Kunststof kozijnen zijn duurzaam

Ja, ze zijn van kunststof gemaakt, maar door hun ontzettend lange levensduur zijn ze hartstikke duurzaam. Er hoeven geen bomen voor gekapt te worden én je hoeft ze niet telkens opnieuw te schilderen. Daarbij zijn de nieuwste kozijnen allemaal voorzien van minimaal dubbel glas. Vaak zelfs al driedubbel glas. Dit zorgt ervoor dat je stookkosten flink omlaag zullen gaan. Ook blijft in de zomer de warmte beter buiten door deze goede isolatie. Kunststof kozijnen zijn misschien even een investering, maar ze zijn het waard!