Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit Nederlandse bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het ontwikkelen van medicatie voor zeldzame en onbehandelbare ziektes. Hierdoor is het een klein bedrijf dat, met name in Amerika, een grote impact heeft op de gezondheid van mensen met angio-oedeem. Een ziekte waarbij het zwakke weefsel kan opzwellen. Phaming heeft exclusief de rechten om het middel Ruconest te leveren in Amerika. Deze rechten lopen tot 26 juli 2028. Ook in Europa is er toestemming om Ruconest te leveren, maar de markt in Amerika is een stuk groter. Een aandeel Pharming kan interessant zijn om in je portefeuille te hebben.

Waarom kan een aandeel Pharming interessant zijn?

Een aandeel Pharming kan interessant zijn omdat de ontwikkelingen op het gebied van medicatie maar door blijven gaan. Er zullen altijd medicijnen nodig zijn om mensen te genezen of om mensen een fijner leven te laten leiden met hun ziekte. Hierdoor blijft Pharming ook bestaan. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat Ruconest ook geschikt zou kunnen zijn voor de behandeling van COVID-19. Op 10 december 2020 is de eerste patiënt behandeld, maar de resultaten laten nog even op zich wachten. Mocht Ruconest geschikt zijn voor de behandeling van COVID-19, dan is een waardestijging haast gegarandeerd.

Maar vergis je niet

Pharming heeft er niet altijd zo goed voor gestaan als nu. Het bedrijf is werkzaam in een kleine niche en is daardoor niet heel commercieel ingesteld. Hierdoor kon het gebeuren dat het pas in 2017 voor het eerst winst maakte. Dit zijn natuurlijk allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer je wilt instappen op de aandelenmarkt. Het blijft een feit dat eerder behaalde resultaten geen garantie kunnen geven voor de toekomst. Dat geldt trouwens niet alleen voor een aandeel Pharming, maar natuurlijk voor alle aandelen ter wereld.

Heb je nog nooit belegd?

Dan kun je je, voor je een aandeel Pharming (of een ander aandeel) koopt beter eerst goed inlezen in alle zaken die te maken hebben met de beurs, brokers, accounts en portefeuilles. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Je kunt online, na het lezen van de beschikbare informatie, een broker kiezen die bij je past. Deze broker fungeert als tussenpersoon tussen jou en de beurs. Een andere naam voor een broker is een aandelenmakelaar. Iedere broker heeft weer andere regels en tarieven en weer een net andere werkwijze. Online kun je veel informatie vinden over de verschillende brokers. Er zijn ook reviews te vinden.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Nu naar het Casino? Dat kan!

Het zijn zware tijden voor iedereen in Nederland. We gaan gebukt onder het Coronavirus...

Insecten en andere dieren

Insecten klinkt voor veel mensen als iets waar ze toch wel enigszins bang voor...

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Categoriën