Kiezen voor een flexibel energiecontract? Check hier de voor- en nadelen

Ondernemers zijn net gewone mensen: ze proberen net als jij en ik zoveel mogelijk te besparen op diverse kosten binnen hun bedrijf. Neem bijvoorbeeld het energiecontract: minder betalen voor je MKB energie of je grootzakelijke energie willen we allemaal wel. Op die vraag is flink ingespeeld door diverse energieleveranciers met het zogeheten flexibele energiecontract. Een flexibel contract voor zakelijke energie zou veel aantrekkelijker zijn voor ondernemers. Maar wat is het flexibele energiecontract precies en wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen te vinden? Je leest het in dit artikel.

Wat is een flexibel energiecontract?

Tegenwoordig kun je als ondernemer kiezen uit diverse energiecontracten. Kies je voor een energiecontract met flexibele prijzen dan kies je voor verschillende tarieven. Sinds enkele jaren kunnen kleinverbruikers, zoals ZZP’ers en MKB’ers, gebruik maken van dergelijke flexibele energiecontracten. Bij dit soort contracten heb je flexibele energietarieven. Dit betekent dat energie op ieder uur van de dag anders kunnen zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat tarieven voor stroom ieder uur veranderen? En dat gastarieven elke 24 uur verschillen? Wanneer je een flexibel zakelijk energiecontract hebt, kun je inspelen op deze prijswisselingen en kun je gaan voor de goedkoopste optie. Je kunt dergelijke tarieven 24 uur vooraf bekijken zodat je precies weet wat je op welk tijdstip kunt doen.

Voordelen van flexibele energie

Het grootste voordeel aan een flexibel energiecontract is natuurlijk dat je veel voordeliger uit kunt zijn wat betreft je energiekosten. Hierbij kan het zo zijn dat je direct bewuster omgaat met je energie, omdat je immers de meest voordelige prijs wilt betalen voor je zakelijke energie. Wat dat betreft draag je ook nog eens je steentje bij aan een betere wereld, iets wat helemaal in de huidige maatschappij van vergroening past. Een ander voordeel is dat je altijd energie ontvangt tegen de beursprijs. Deze prijs is altijd openbaar dus kun je altijd controleren wanneer je dat wenst. Hiermee is flexibele energie dus heel transparant en weet je precies waar je aan toe bent als zakelijke klant. Iedere klant betaalt hierbij hetzelfde tarief; het maakt niet uit hoe lang je al klant bent.

Nadelen van flexibel energiecontract

Er zijn echter ook enkele nadelen te vinden bij het afnemen van een flexibel energiecontract. Zo kost een dergelijk zakelijk energiecontract je veel meer tijd, omdat je altijd bezig bent met het vinden van het meest voordelige moment om energie te kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen energietarieven ook een hele tijd hoog blijven liggen, waardoor je uiteindelijk helemaal niet meer geld bespaart dan bij een vast tarief. Sterker nog: je kunt zelfs een hogere energierekening hebben! Dat is dus zonde van je geld en de energie die je in het zoeken naar het juiste moment stopt. Ook ontvang je bij een flexibel zakelijk energiecontract nooit een welkomstkorting of een ander interessant cadeau. Ga dus voor jezelf na of je de voordelen interessanter vindt dan de nadelen die erbij komen kijken. Via Energie-Zakelijk.nl kun je uiteindelijk meerdere leveranciers met elkaar vergelijken voor de beste deal.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Ongestoord binnen ontspannen met screens

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we...

Unieke onderdelen voor je badkamer

Een badkamer moet er fris en schoon uitzien. Daar doe je natuurlijk alles aan....

Categoriën