Drie tips om geld te besparen

0
548

Het is altijd fijn om wat geld achter de hand te hebben. Voor ongelukjes, dingen die kapotgaan of andere onvoorziene omstandigheden. Maar het is wel moeilijk soms om te bedenken hoe je geld gaat sparen. Het is namelijk heel verleidelijk om als je extra geld hebt, dit gelijk uit te geven aan iets leuks. Je moet immers ook genieten van het leven! Gelukkig heb ik wat tips voor jullie voor kleine dingen waarop je kan besparen. Zo hoef je niet steeds honderden euro’s aan de kant te zetten, maar hou je wel iets meer over per maand.

Boodschappen

Allereerst is iets om makkelijk op te besparen de boodschappen. Misschien doe je dit al en let je al goed op wat je koopt en voor welke prijs, maar ik kan garanderen dat niet iedereen dit doet. Sommige mensen kopen nou eenmaal liever een A-merk omdat ze dit kennen en zeker weten dat ze dit lekker vinden. Maar het kan geen kwaad om van sommige dingen eens het huismerk uit te proberen. Is het niet zo lekker als je denkt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Maar als het wel bevalt of je geen verschil proeft, dan kan dit best wel veel geld besparen op de lange termijn. Kijk dus goed wat je betaalt voor je producten en probeer het dus gewoon eens uit!

Spullen

Daarnaast kan je veel geld besparen op spullen. Wat bedoel ik dan met spullen? Vooral huisproducten, meubels en kleding. Je hebt namelijk heel veel leuke tweedehandswinkeltjes met allerlei kleding en andere producten. Ga hier dus een speuren voordat je die stoel van 200 euro koopt. Ook is het soms heel makkelijk om iets op te knappen. Misschien heb je wel een kastje nodig en staat er een versleten bij de kringloop. Het enige wat dan nog nodig is, is vaak een likje verf en nieuwe handgreepjes. En dan is het kastje weer zo goed als nieuw! Kijk dus eens wat je kan met deze tip, en wie weet levert dit een paar leuke, grappige en geld-besparende projectjes op…

Abonnementen/verzekeringen

Tot slot is het goed om je abonnementen en verzekeringen in de smiezen te houden. Ga gewoon eens in de zo veel tijd ervoor zitten om te controleren of er een betere aanbieding is. Ik doe dit eens in het halfjaar en laatst was het weer zo ver. Ik ging toen onder andere even mijn motorverzekering berekenen en kwam een veel betere aanbieding tegen! Toen ik zag dat mijn verzekering op te zeggen was, heb ik deze gelijk omgezet. Dit scheelt me zo weer een paar tientjes!