Waarom je nooit je kentekenbewijs kwijt moet raken

0
374

Ik ben nooit de meest georganiseerde persoon geweest. Regelmatig ben ik mijn sleutel, pinpas en telefoon kwijt. Gelukkig vind ik ze meestal terug, maar helaas niet altijd. Ik heb dat inmiddels geaccepteerd van mezelf, want boos worden helpt dus niet. Maar er zijn dagen waarop ik flink baal van mijn chaotische trekjes. Vooral toen ik mijn kentekenbewijs was kwijtgeraakt. Van alle spullen die je kwijt kunt raken is dit de allervervelendste! Ik raad het jullie dus niet aan je kentekenbewijs kwijtraken.

Auto verkopen

Ik wilde dus laatst mijn auto verkopen, toen ik erachter kwam dat ik mijn papieren was kwijtgeraakt. Geen probleem dacht ik, dan regelen we de papieren daarna. Niet dus. Om je auto te kunnen verkopen moet je  met je kentekenbewijs naar het RDW gaan om deze op iemand anders zijn naam over te schrijven. Mijn plan om extra geld te verdienen viel direct in het water. De persoon aan wie ik de auto wilde verkopen was namelijk gelijk het vertrouwen in mij kwijt en dacht dat ik de auto gestolen had! Hij gaf me aan bij de politie en vervolgens stond de politie voor de deur! Ik wist niet wat me overkwam en dacht dat ik in een fim terecht gekomen was. Wie bedenkt er nou zoiets?

Politie erbij

De politie begon allerlei vragen te stellen en allereerst wist ik niet waar ze het over hadden. Toen ze met de aanklacht kwamen, begon het me te dagen. “Ze denken dat ik de auto gestolen heb!”. Dit was natuurlijk niet het geval en ik belde snel mijn partner op. Zij kon mijn alibi zijn en had ook nog ergens het aankoopbewijs van de auto. Ze reed snel vanuit haar werk naar mijn huis toe en zocht het aankoopbewijs op. Eenmaal gevonden, was de politie al aardig gekalmeerd en ik gelukkig ook. Ik zag mezelf al in een politieauto afgevoerd worden. Daar zat ik natuurlijk niet op de wachten!

Nieuw kentekenbewijs aanvragen

De politie legde mij uit hoe ik een nieuw kentekenbewijs kon aanvragen bij de RDW en dit ging ik zo snel mogelijk regelen. De koper van de auto was niet meer geïnteresseerd, maar gewapend met mijn kentekenbewijs, zette ik de auto opnieuw op marktplaats. Binnen een week was hij verkocht. Mocht het jou ook een keer voorkomen dat je het kentekenbewijs kwijt bent. Als je je kentekenbewijs kwijt bent  kan je gewoon via de website van de RDW een nieuwe aanvragen. Gelukkig verloopt het aanvraagproces soepel en heb je binnen een week je nieuwe bewijs op de mat liggen. Toch raad ik iedereen aan hem goed op te bergen! Ik heb er dan wel een sterk verhaal aan over gehouden, maar toen het gebeurde was het totaal niet leuk! Goed bewaren dus!