De oprichting van ons eigen grand-café

0
793
barkrukken

Gezellig samenkomen met vrienden, onder het genot van een lekker hapje en een koud drankje. Wat is er nu fijner? Mijn man en ik zijn hier altijd al dol op geweest. We hebben dan ook allebei al jarenlange ervaring binnen de horecasector. Sterker nog, we hebben elkaar jaren geleden leren kennen toen we bij hetzelfde grand-café werkten. Toeval of het lot? Nu, jaren verder, met onze diploma’s en werkervaring op zak, zijn we de trotse eigenaar en eigenaresse van ons eigen grand-café! En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Dit is voor ons allebei een droom die werkelijkheid is geworden. We vertellen je dan ook met veel plezier meer over de oprichting van ons grand-café.

Liefde op het eerste gezicht

We wisten allebei wat we wilden. Vol goede moed gingen we dan ook op zoek naar een geschikt pand voor onze horecaonderneming. We hadden verwacht dat dit een enorme uitdaging zou worden, maar eigenlijk bleek het juist het tegenovergestelde te zijn. Al vrij snel kwamen we namelijk het perfecte pand tegen. Ons droompand. Het was echt liefde op het eerste gezicht, net als bij onze eigen ontmoeting jaren geleden. We wisten het meteen zodra we het zagen: dit is hét pand. En met ons droompand hadden we eigenlijk zowel geluk als ongeluk. Geluk, omdat het voor een zeer fijn prijsje te koop stond. Ongeluk, omdat het redelijk vervallen was en er dus veel aan moest gebeuren. Maar eigenlijk hoefden we er helemaal niet lang over na te denken.

De verbouwing

We hebben natuurlijk eerst even een klein feestje gevierd zodra we te horen kregen dat het pand van ons was. Maar daarna begon het echte werk: de verbouwing. Het pand had wel iets meer dan slechts een likje verf nodig. Gelukkig is mijn man erg handig en heb ik het zelf altijd al leuk gevonden om kamers in te richten en te decoreren. Dat kwam erg goed van pas tijdens deze verbouwing. De verbouwing nam enkele weken in beslag. Er moest veel gebeuren en we hebben dan ook de nodige hulptroepen hiervoor ingeschakeld – bedankt lieve vrienden en familie! Maar dan heb je ook wat. Het eindresultaat mag er absoluut zijn.

De inrichting

De interieurstyliste in me was enorm blij toen de hele verbouwing achter de rug was. Want toen begon voor mij het leukste deel: de inrichting. In onze eigen woning heb ik ook alle inrichting en decoratie verzorgd. Met veel plezier ging ik dan ook aan de slag met de inrichting en afwerking van ons grand-café. Voor ons was het belangrijk om van de bar het middelpunt te maken. Deze bevindt zich dan ook letterlijk in het midden van de zaak. Hier kunnen mensen gezellig samenkomen en hebben wij ook volop interactie met ze. Ik ging dan ook op zoek naar stijlvolle en comfortabele barkrukken. Bij de Barkrukoutlet heb ik zeer mooie barkrukken voor een klein prijsje op de kop kunnen tikken. Iedereen zit ontzettend graag aan onze bar, wat voor ons van onschatbare waarde is.