Je carrière vanaf de grond opbouwen

0
758

De meeste mensen hebben in Nederland een middelbareschooldiploma en daarna een verdere opleiding. Maar natuurlijk zijn er ook altijd mensen die zonder diploma aan hun carrière beginnen. Hier zijn vele verschillende redenen voor en het is niet altijd een ramp om zonder diploma aan je carrière te beginnen. Sterker nog het kan tegenwoordig een hoop studieschuld besparen. Daarom bespreken we in dit artikel manieren hoe je je carrière van de grond op kunt bouwen.

Zorg voor je eigen educatie

Met de komst van het internet en steeds meer sociale media zoals YouTube zijn er ontzettend veel manieren waarop je jezelf vaardigheden aan kunt leren. Alhoewel deze zelfeducatie je niet een klassiek diploma zal geven die je kunt laten zien bij werkgevers, kun je wel echte vaardigheden leren. Als je aan potentiële werkgevers kunt aantonen dat je de kennis en vaardigheden hebt die nodig zijn voor de vacature dan is dit belangrijker dan een diploma. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer manieren om zelf geld te verdienen als ZZP’er of een eigen bedrijfje. Als je jezelf bijvoorbeeld fotografie aanleert dan kun je heel goed gaan werken als fotograaf. Klanten zal het niet schelen of je naar de fotografieschool bent geweest. Het enige wat voor ze belangrijk is, is dat je goede foto’s maakt.

Om dit voorbeeld verder te trekken, als fotograaf kun je heel goed geld verdienen wanneer je bruiloftsfotografie doet.

Uitzendbureau opleiding

Er zijn ook vele uitzendbureaus die opleidingen aanbieden aan werknemers. Een voorbeeld in Nederland is Binck. Dit uitzendbureau levert opleidingen aan mensen zodat ze die na de opleiding kunnen wegsturen naar werkgevers. Op deze manier krijg je een opleiding verzorgd en kun je tegelijkertijd gaan werken. Het is een uitstekende manier om te beginnen met werken zonder diploma en in principe voor je opleiding betaald te krijgen. Een uitzendbureau zoals Binck geeft dan ook ontzettend veel doorgroeimogelijkheden voor verdere opleidingen en je kunt op deze manier dus prima je carrière gaan opbouwen.

Assisteren

Dit is ook een fantastische manier om jezelf een educatie te bezorgen. Wanneer je ervoor kiest om als assistent te gaan werken bij een werkgever of entrepreneur die je inspireert zul je ontzettend veel leren. Je voor een laag salaris of zelfs gratis werken. Dit is een van de beste manieren om jezelf de juiste vaardigheden aan te leren die je nodig hebt om zelf geld te gaan verdienen. Een mentor zal je namelijk ook laten zien welke vaardigheden niet belangrijk zijn om aan te leren.