Ideale zomeravond thuis

0
268

Voor veel mensen zijn de maanden juli en augustus de échte vakantiemaanden. Niet iedereen heeft zes weken vakantie maar de meeste mensen kiezen wel deze tijd van het jaar om er een week of twee met de familie op uit te trekken. Voor sommigen duren die weken echter te lang. Er staat weinig op de planning en misschien zie je vrienden of familie niet zo vaak als je zou willen. Gelukkig kan je daar zelf heel snel verandering in brengen. Bijvoorbeeld door een filmavond te organiseren.

Een filmavond buiten

In de zomer zijn de zwoele avonden het meest sfeervol. Ook voor je filmavond kan je hier goed gebruik van maken. Heb je een groot wit doek en een beamer? Dan heb je genoeg voor een film in de buitenlucht. Een film buiten brengt een hele eigen sfeer met zich mee. Het is ontspannen en losjes. Zorg dat er lekkere hapjes zijn en misschien een spel voor diegene die geen film willen kijken en je hebt binnen een handomdraai een heerlijke relaxte avond met vrienden.

Creëer de juiste sfeer

Als je enkel een doek niet genoeg vindt, kan je natuurlijk ook meer toevoegen. Met matrassen, kussens en dekens heb je een heerlijke plek om te loungen. Leg deze ultieme zithoek voor het doek neer en kijk vanaf daar de film. Wel oppassen dat je niet in slaap valt! Hang wat lichtjes op voor de sfeer en zodat je gasten niet in het donker zitten, wel zo praktisch. Kleed de tuintafel aan met een mooi tafelkleed en stal daar de hapjes op uit. Voor je het weet ziet het er niet alleen gezellig uit, dat is het dan ook. Aan de sfeer kan het in ieder geval niet liggen!

Laat het niet in het water vallen

Maar er is in Nederland niets zo veranderlijk als het weer en misschien wil je niet het risico nemen dat het hele feest in duigen valt, dan kan je het film gedeelte natuurlijk altijd verplaatsen naar binnen. Verplaats de matrassen om een heerlijke zithoek binnen te maken en je bent al halverwege. Vind je je eigen televisie niet goed genoeg voor zo’n avond? Dan kan je natuurlijk altijd een tv huren. Kies zelf welk beeld je het beste vindt en hoelang je hem in huis wilt hebben.

Zo heb je weer een idee voor een avondje vol gezelligheid deze zomer. Vrije tijd hoeft namelijk helemaal niet saai te zijn. Plus, met deze tips ben je op alles voorbereid. Fijne zomer!