Rondreis Vietnam: de reis van haar leven

Een week geleden was een vriendin van mij teruggekomen van een rondreis Vietnam. Het was de eerste keer dat ze alleen zo ver weg is gereisd. Tripjes naar buurlanden als Duitsland en Groot Brittannië was zij wel gewoon. Maar dit jaar wilde ze eens heel wat anders. Weken lang was ze al bezig met de voorbereidingen. En ze was nerveus, bloednerveus. Alleen naar een land gaan wat je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt, is echt wel een dingetje. Ik had veel bewondering voor haar want hoewel een rondreis Vietnam me geweldig lijkt, durf ik het toch nog niet aan. Dus ik was natuurlijk reuze benieuwd hoe ze het had gehad. Daarom trakteerde ik haar op een etentje bij mij thuis met, jawel, Vietnamese hapjes. Daartegenover stond we de voorwaarde dat ik alle foto’s wilde zien en alle details wilde horen. Dat heb ik geweten.

Rondreis Vietnam: een droom die uitkwam

Vele honderden foto’s had mijn vriendin op haar telefoon staan. De ene nog mooier dan de andere. Ik kwam er al gauw achter dat Vietnam veel meer is dan het klein beetje wat ik er altijd van wist. Dit land is rijk aan historie, maar ook natuur. Die natuur is bovendien erg afwisselend en bestaat niet alleen uit oerwouden, wat ik altijd dacht, maar ook uit prachtige stranden waar een blauwe zee haar golven uitrolt. En er zijn maar liefst zes nationale parken in Vietnam. Het land heeft bovendien drie klimaten en dus tref je daar in de bergen af en toe ook sneeuw. Om de een of andere reden had ik altijd het idee dat het daar constant snikheet was. Blijkbaar heb ik te veel naar die oorlogsfilms gekeken. De sporen van die oorlogen zijn er nog wel, vertelde mijn vriendin. Maar er is nog zoveel meer in dit prachtige land. Voor haar was het een droomreis.

Bijzondere hotels in prachtig land

Omdat mijn vriendin alleen op een rondreis Vietnam ging, had ze het wel goed geregeld. Ze reisde met een gezelschap en ze verbleef in heel unieke hotels op bijzondere plaatsen. Het was niet bepaald standaard wat ze allemaal had gezien en gedaan. Het was goed georganiseerd en mijn vriendin heeft zich niet onveilig gevoeld in de wetenschap dat er mensen waren waarop ze terug kon vallen. Haar prachtige foto’s bewezen dat het de moeite meer dan waard was allemaal. En er was een ding dat ze steeds maar herhaalde: jij moet volgend jaar ook gaan!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

3 Essentials voor een sportieve zomer

De zomer komt eraan, en veel mensen zijn lekker actief bezig buiten. Nu sport-...

Zomerse activiteiten

We hebben er al heel wat zonnige dagen op zitten maar we hopen natuurlijk...

3 tips om jezelf te berschermen tegen de zon

Nu het weer steeds mooier wordt, is het belangrijk dat je rekening houdt met...

Wandelen in Zwitserland

Mijn zoon wilt graag een keer met het gezin in de zomer op vakantie...

How to: kunststof spuitgieten

Binnen productiebedrijven is het een van de meest voorkomende vormgeeftechnieken: spuitgieten. Je kunt verschillende...

Lenteschoonmaak

Nu het weer mooi weer wordt begint het allemaal een beetje te kriebelen: de...

Categoriën