Hulp nodig bij een soa?

0
672

Bijna iedere volwassene heeft wel eens seks. Waar sommige het minder vaak doen dan andere, is het in alle gevallen belangrijk dat het op een veilige manier gedaan wordt. In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat er een soa overgedragen wordt tijdens het hebben van seks. Dit is uiteraard voor alle betrokken partijen erg vervelend waardoor je ten alle tijden wil dat dit voorkomen zal worden. Om de kans op het overdragen van een soa kleiner te maken is het belangrijk dat er bescherming gedragen zal worden tijdens de daad. Dit is in de meeste gevallen in de vorm van een condoom. Dit verkleint de kans met vele malen op het overbrengen van een soa, maar toch is het bij twijfel altijd noodzakelijk om jezelf te laten testen. Zo zal je erachter komen of je wel of geen soa hebt. 

Diverse soa’s

Er zijn namelijk diverse soa’s met elk hun eigen bepaalde symptomen en bijkomende problemen. Geen enkele soa is leuk om te hebben of krijgen, maar in alle gevallen is het belangrijk om in ieder geval te weten of je er wel of niet mee te maken hebt. Hierdoor kan je de kans op het overdragen van een soa in ieder geval verkleinen en dat is uitermate belangrijk. Een paar voorbeelden van soa’s die vaak kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld: hiv, chlamydia, syfilis, gonorroe en diverse vormen van hepatitis. Al deze soa’s hebben verschillende soorten symptomen, waardoor het bij twijfel altijd belangrijk is om te bekijken of jij last hebt van één of meerdere symptomen. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat jij op de een of andere manier toch een soa hebt opgelopen. 

De beste hulp

Gelukkig zijn er diverse middelen die de personen met een soa hiermee duidelijkheid kunnen geven. Soa clinic geeft bijvoorbeeld erg veel informatie over de diverse soorten soa’s die er zijn en opgelopen kunnen worden. Niet alleen worden de symptomen per soa daar duidelijk uitgelegd en beschreven, maar tevens wordt er verteld wat er het beste gedaan kan worden wanneer je twijfelt of je wel of niet een soa hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om bij twijfel op de juiste manier te handelen. Zo kan je via Soa Clinic zelfs een consult plannen met een professional om meer duidelijkheid te krijgen over jouw situatie. Bovendien kan er in bepaalde situaties aangeraden worden om een thuis test te doen, zodat je er met zekerheid achter komt of je wel of geen soa hebt.