Een kamer die van baby tot tiener mee kan

0
184

Babykamertrends 2021: als je de komende tijd één babykamer of zelfs meerdere babykamers gaat inrichten, ben je vast benieuwd naar wat hip & happening is dit jaar. Natuurlijk creëer je een speciale ruimte voor je soon to be born baby helemaal naar eigen smaak, maar misschien kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de babykamertrends voor 2021!

Een babykamer inrichten is één van de leukste dingen aan zwanger zijn. Tenminste, dat vond ik. Ik kon uren het internet afstruinen naar de laatste babykamertrends en de bijbehorende kleuren, thema’s en accessoires. Ik wilde dat ons kindje zich er heel veilig en fijn zou voelen, dat het echt háár plekje zou worden. Ik vond het heerlijk om er rond te hangen en alles te verplaatsen tot het (in mijn ogen) helemaal perfect was. Hallo nesteldrang!

Natuurlijk richt je een babykamer helemaal in volgens je eigen smaak en budget. Toch is het wel leuk om te zien wat de laatste babykamertrends zijn. Wellicht haal je daar wat inspiratie vandaan of geef je er je eigen draai aan. Wij zetten de babykamertrends van 2021 op een rij voor je!

 

1. BABYKAMER-KLEUREN: DE TRENDS

Als je het hebt over kleuren voor de babykamer, zit je met wit en pastelkleuren natuurlijk altijd goed. Maar wil je met de laatste kleurentrends mee? Dan ga je voor warme, exotische kleuren zoals groen en okergeel. Ook helemaal hip zijn terracotta, bordeaux en donkerblauw. Je kunt deze twee stijlen ook met elkaar combineren, dan krijg je een uniek geheel!

Dat betekent overigens niet dat je direct een hele muur in zo’n sprekende kleur hoeft te schilderen, je kunt ook aan de slag met leuke accessoires om de trend wat subtieler toe te passen. Qua babykamertrends voor 2021 gaan we in ieder geval helemaal richting de kleuren die onze aarde te bieden heeft: het dierenrijk, de oceaan en de natuur! Zachte(re) tinten als oudroze, oranje, oker, warm grijs en zand passen hier ook heel mooi bij.

Kleur van het Jaar 2021

Flexa maakt elk jaar de Kleur van het Jaar bekend. Dit jaar is gekozen voor Braveground, een warme, natuurlijke en neutrale kleur die een beetje in het midden ligt tussen bruin, grijs en beige. Ook heel mooi voor een rustige, sfeervolle babykamer!

2. BABYKAMERTREND: DE NATUUR

Een trend voor de babykamer die we al een tijdje zien, maar die zich dit jaar ook weer flink zal doorzetten, zijn de natuurlijke invloeden. Dat zit ‘m in de kleuren, zoals ik hierboven al beschreef, maar ook in de materialen en motiefjes die worden gebruikt. Denk aan hout, jute, rotan of riet (bijvoorbeeld in wiegjes, verschoonmanden, poppenwagens en opbergmandjes). Botanische prints of een jungle-thema zijn ook helemaal van deze tijd! Planten in de babykamer kunnen overigens ook héél goed.

Jungle-thema in de babykamer

Even terugkomend op dat gave jungle-thema: bij Kidsdecoshop.nl zien ze dat de jungle-themakamer al jaren mega populair is! Je vindt hier mooi behang, muurstickers, posters, vloerkleden en accessoires om jouw jungle-babykamer helemaal af te maken.